04.11.2009. / 15:41

Autor: Hina

Rehn čestitao Hrvatskoj i Sloveniji na 'povijesnom sporazumu'

"Ovo je najeuropskiji način mirnog rješavanja sporova. Potičem obje zemlje da pristupe ratifikaciji bez nepotrebnih odgoda i nadam se da Hrvatska prelazi posljednju milju u pregovorima, koji ulaze u završnu fazu", kaže se u Rehnovoj izjavi

Povjerenik za proširenje Olli Rehn čestitao je Hrvatskoj i Sloveniji na potpisivanju "povijesnog sporazuma" o međunarodnoj arbitraži i pozvao obje zemlje da ga što prije ratificiraju.

"Ovo je vrlo dobar dan za Hrvatsku i Sloveniju i za Europsku uniju. Želim čestitati premijerima obiju zemalja kao i švedskom predsjedništvu za ovaj povijesni sporazum", rekao je Rehn u pisanoj izjavi koju je objavio njegov uredu u Bruxellesu.

"Ovo je najeuropskiji način mirnog rješavanja sporova. Potičem obje zemlje da pristupe ratifikaciji bez nepotrebnih odgoda i nadam se da Hrvatska prelazi posljednju milju u pregovorima, koji ulaze u završnu fazu", kaže se u Rehnovoj izjavi.

Rehn je u srijedu bio nazočan u dvorani u zgradi švedske vlade gdje su premijeri dviju zemalja potpisali arbitražni sporazum.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika