04.11.2009. / 16:35

Autor: Totalsport

ATP Basel: Čilić lako preko Petzschnera

Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač, imao je lagani uvod na dvoranskom ATP turniru u Baselu, gdje je inače postavljen za četvrtog nositelja

Marin ČilićMarin ČilićMarin Čilić, najbolji hrvatski tenisač, imao je lagani uvod na dvoranskom ATP turniru u Baselu, gdje je inače postavljen za četvrtog nositelja.

Za jedan sat i dvadeset minuta Čilić je pobijedio njemačkog tenisača, 25-godišnjeg Philippa Petzschnera 6-4, 6-4. Bio je to njihov drugi meč i druga pobjeda 13. igrača na svijetu, koji je prošle godine pobijedio Nijemca na zemlji Münchena, ipak teže, 6-4, 7-6.

Vrlo dobro je kroz cijeli meč funkcionirao Čilićev prvi servis, koji ga je i izvukao iz nekih problematičnih trenutaka.

Petzschner je mogao prvi doći do breaka, imao je šansu pri vodstvu 1-0 u prvom setu, no u ostatku uvodne dionice sve je prošlo u Čilićevom ritmu, koji je napadao svaki Nijemčev servis i na kraju realizirao jednu od četiri break-prilike.

U drugom setu se opet Čilić prvi spašavao, pa je tako poništio jednu break loptu kod 2-1 za Petzschnera. Odmah nakon toga je oduzeo servis suparniku i čuvao ga do kraja.

Visio je jedino kod vodstva 4-3 kada je suparnik imao 0-30, ali je njegovu prednost Čilić poništio s dva asa. U meču je hrvatski tenisač odservirao 14 neobranjivih prvih udaraca (Petzschner deset).

U drugom kolu mu je suparnik 29. igrač na svijetu, Srbin Viktor Troicki. Tri puta su igrali u karijeri i tri puta je pobijedio Čilić, posljednji put početkom ove godine u polufinalu Zagreba (6-2, 7-5).

U nastavku današnjeg programa u bazelskoj će se dvorani pojaviti i drugi hrvatski tenisač. Ivan Ljubičić će igrati protiv domaćeg aduta Stanislasa Wawrinke.

ATP Basel, 1. kolo:

Čilić (4) - Petzschner 6-4, 6-4

Vezane vijesti

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

Osvajanje naslova na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu donijelo je najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću povratak u svjetski Top 20, prvi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika