04.11.2009. / 16:48

Autor: Hina

Slovenija podijeljena: Arbitražni sporazum za jedne uspjeh, za druge izdaja

"Pahor je izdao Sloveniju", rekao je Jelinčič, najavivši da će zajedno s još dvjema oporbenim strankama organizirati referendum na kojemu će slovenski birači odbiti arbitražu

Zmago Jelinčić oštro je protiv sporzumaZmago Jelinčić oštro je protiv sporzumaKrugovi bliski predsjedniku slovenske vlade Borutu Pahoru ocjenjuju da arbitražni sporazum s Hrvatskom, potpisan u srijedu, na najbolji način uređuje odnose s Hrvatskom i štiti nacionalne interese, a radikalna oporba, koju vodi Zmago Jelinčič, predstavlja taj čin kao izdaju državnih interesa jer postoji rizik hoće li Slovenija dobiti izlaz na otvoreno more.

Potpisivanje sporazuma o arbitraži "povijesni je čin u sređivanju odnosa s Hrvatskom", navela je u priopćenju Pahorova stranka Socijalni demokrati, tvrdeći da arbitraža omogućuje da se nađe kompromisni put do konačne i pravedne granice.

Slovenski mediji navode da se i predsjednik države Danilo Tuerk založio da se, pošto je potpisan arbitražni sporazum, pristupi pomnoj analizi i raspravi budući da on za Sloveniju donosi određene rizike.

Mediji prenose i izjave čelnika nacionalista Zmage Jelinčiča da je Pahorov potpis na sporazum s Hrvatskom "čin izdaje".

"Pahor je izdao Sloveniju", rekao je Jelinčič, najavivši da će zajedno s još dvjema oporbenim strankama organizirati referendum na kojemu će slovenski birači odbiti arbitražu.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 04.11.09. 21:05

A tek Zmago koji je to momak! Pa svaki odlazak na sud je rizik! I to ne samo za Sloveniju, nego i za Hrvaško! Pa kako bi trebalo biti? Odeš na sud i sigurno pobjeđuješ?! Prvo su mjesecima urlali da hoće arbitražu, da neće haški sud, da on ne valja, a sad ni arbitraža ne valja! PA što će on raditi kad Hrvaško uđe u EU? Stvarno svaka demokracija ima svoje "junake" i "vitezove". Zmago je sigurno jedan od njih! A da je na vlasti prvi bi to potpisao, kao i Janez. Bio bi mu dovoljan jedan poziv iz SAD-a. Kakav momak!


registracija
27/8/09

Lujo1, 04.11.09. 23:15

Sve je to kranjski igrokaz u kojem lupeži glume nezadovoljstvo kako bi u hrvatskoj jacvnosti ostavili dojam da je "sporazum" povoljan za RH i time umirili objektivnu javnost u RH kojoj je jasno da je ovaj "sporazum" veleizdaja hrvatskih nacionalnih interesa. Jako se nadam da će netko uspjeti organizirati u RH referendum kojim bi se ova kosoričina izdaja poništila, a politika RH se vratila na početak i na sud UN u Haagu kao jedino moguće rješenje.


registracija
27/8/09

Lujo1, 05.11.09. 22:37

Slušajte kranjci bagro konjušarska. Da se niste usudili raspisivati nikakav referendum i minirati sporazum o arbitraži!! Jeste li me čuli?! Trebalo nam je 18 godina da vas navučemo na tanak led i gle sad stoka kranjska bi minirala sporazum. Moj deda (bil je veliki trgovec) je imal zaposlena 4 kranjca kak ti konjušara i uvek je govoril: "S tim kranjcima je važno biti strog i odrešit inaće su nizakaj. Al ak im žestoko zapovediš kaj da delaju oni te poslušaju jako pokorno i sve dobro naprave". I zato slušaj me pozorno marvo kranjska - opetujem - da se niste usudili rušiti sporazum i kvit!!!


registracija
9/8/09

petdan, 07.11.09. 12:37

Naravno i u Sloveniji postoje političari kojima nije u interesu, da se granični spor što prije riješi kako ne bi izgubili dugogodišnje mogučnosti za skupljanje jeftinijih političkih bodova.
Ali slovenski narod nije glup i želi da se spor što prije riješi pa se ne treba bojati referenduma.


registracija
9/8/09

petdan, 07.11.09. 14:09

Moj deda je bil veliki trgovec - kojnski mešetar.
Kad se jednom u Zagorju na sajmu živine sa zagorcima dobro napil netko mu je uspel podvaliti 4 kljuseta (ime jim je bilo Lujo1, Lujo2, Lujo3 i Lujo4).
Kad jih je moj deda dovel doma, ustanovil je, da nisu dobri ni za vuču voza, ni za oranje njive, ni za jahanje a kamoli za mortadelu, pa jih je poklonio ludnici za živali.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika