04.11.2009. / 19:01

Autor: Boris Bilas

Bandić zamrznuo članstvo u SDP-u: Od četvrtka u utrci za Pantovčak

Bandić je preduhitrio svoje stranačke kolege te je svoje članstvo u stranci zamrznuo. Ipak, vrlo će brzo taj zamrznuti status prerasti i u trajno isključenje iz stranke

Milan BandićMilan BandićPredsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreba i član predsjedništva SDP-a Hrvatske Milan Bandić pismenom je izjavom na 90 dana stavio u mirovanje članstvo u SDP-u i sve stranačke funkcije. To mu dozvoljava stranački Statut.

Kako je potvrđeno HTV-u, sutra će oko 9 sati Bandić javnost obavijestiti o svojoj kandidaturi za predsjednika Republike Hrvatske. O Bandićevoj kandidaturi već se dugo nagađalo, a on je isto tako dugo odbijao potvrditi svoju kandidaturu. No, kako sutra počinje rok za sakupljanje deset tisuća potpisa potrebnih za kandidaturu Bandić je odlučio krenuti u utrku za Pantovčak.

Bandić je danas ostao i bez svojih partijskih kolega u mjesnoj zagrebačkoj organizaciji SDP-a Peščenica - Žitnjak. Riječ je o organizaciji u koju je Bandić polagao velike nade, kada je odlučio da će se kandidirati za predsjednika, i na taj način po slovu stranačkog statuta biti izbačen iz SDP-a. Međutim, izgleda da neće dobiti podršku ovog MO-a, barem ako je suditi prema izjavi Dragana Vučića, predsjednika SDP-a u Peščenici.

"Poštovat će se Statut stranke, odnosno Statut SDP-a koji je vrlo jasan. U Statutu stoji kako u slučaju eventualne kandidature Milana Bandića za predsjednika Hrvatske jedino može slijediti brisanje iz stranke", kazao je Vučić.

No, Bandić je preduhitrio svoje stranačke kolege te je svoje članstvo u stranci zamrznuo. Ipak, vrlo će brzo taj zamrznuti status prerasti i u trajno isključenje iz stranke. Naime, iz vrha SDP-a već nekoliko puta jasno je poručeno da će automatski, po članku 15 Statuta, Bandić biti isključen iz stranke čim objavi kandidaturu.

Sigurno je jedino da Bandić ovakvim potezom puno riskira jer, praktički, na kocku stavlja svoju političku karijeru.

Prema posljednjim istraživanjima Bandić bi se za plasman u drugi krug izbora trebao boriti s Nadanom Vidoševićem, dok bi ga u slučaju prolaska tamo gotovo sigurno čekao njegov, još uvijek, stranački kolega Ivo Josipović.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

registracija
25/11/06

markica, 04.11.09. 20:10

mislim da bi prvo bilo treba provjerit kakvo stanje ostavlja kao gradonačelnik,ako je pozitivno, uredu može kandidirati za presjednika, ako je slabo niti u kojem slučaju da zajebe še i državu.ali kod nas je pravilo više si pokral i napravil sranja ideš na viši položaj.To je za nagradu za slabi rad, a za stoku sitnog zuba je ionako svejedno.


registracija
27/7/09

columbo, 04.11.09. 21:53

Mislim da g.Bandic nije pogodna osoba za predsjednika Republike Hrvatske, niti po svom intelektualnom znanju, niti ugledu, niti bilo cemu drugom. Osim toga, puno je toga necistoga u njegovom gradonacelnickom radu. Uz sve to cudi me da svoju karijaru, onako ambiciozan kakv jest stavlja na kocku. Ili je toliko vec jamio da sada hoce uzivati u plodovima svoje "uspjesnosti"!?


registracija
3/7/09

GLAVNISUDAC, 05.11.09. 00:14

Tog bandita treba tuto-kompleto zamrznut .


registracija
8/8/09

tovar62, 05.11.09. 08:27

svi sta ste dali vase komentare to je vase demokratsko pravo ali ste sljepi puni mrznje prema svemu Hrvatskom ali ovaj put bit ce te u manjini i Udba je konacno gotova,jer ni novi ured predsjednika u mirovini nece van pomoci,jer taj ured nije za lobiranje nego nza Udbu,ali ne zaboravite tvrd je kamen Hercegovacki,neka te Milane cuva BOG..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika