04.11.2009. / 19:15

Autor: Boris Bilas

Polančec proziva: Zašto bih ja bio politički odgovoran, a Mesić ne

"Mesić je prije otprilike mjesec dana ponovno zvao gospodina Zdravka Šestaka, tražio dodatni kredit za SMS i o tome nije istinito obavijestio javnost"

Damir PolančecDamir PolančecSada već bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva u istoj večeri gostovao je u dva "ekskluzivna" intervjua u Dnevnicima HTV-a i Nove TV. U dva gotovo ista razgovora Polančec se obrušio na predsjednika Mesića, ali i na državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Polančec poručuje kako nakon odlaska iz Vlade neće šutjeti, a od Državnog odvjetništva traži da se cijeli slučaj Podravka istraži do kraja. Istaknuo je i kako će na kraju cijela priča mnoge iznenaditi.

"Zašto bi postojala moja politička odgovornost a ne i politička odgovornost predsjednika Mesića ili glavnog državnog odvjetnika", rekao je Damir Polančec u razgovoru za Novu TV.

Polančec je priznao kako je znao za pokušaj neprijateljskog preuzimnja Podravke, ali i da je znao kako se menadžment Podravke na neki način zaštitio od tog preuzimanja. Smatra i da glavni državni odvjetnik Mladen Bajić svoj posao i dalje ne radi dovoljno dobro, te da se kvaliteta njegova rada nije promijenila nakon odlaska premijera Ive Sanadera.

"Vjerujte, na koji način su se zaštitili i što su namjeravali napraviti nisam znao sve dok nije izbila ova afera", rekao je Polančec koji je dodao kako je vrijeme da se u ovoj državi stane na kraj povlaštenim i nedodirljivim osobama među koje "apsolutno spada i predsjednik Mesić".

Polančec tvrdi da Zdravko Šestak može potvrditi njegove navode, a siguran je da je to već zabilježeno i u Šestakovom iskazu. Može se, uostalom, tražiti i ispis telefonskih razgovora Mesić-Šestak, o kojemu mogu posvjedočiti i tajnice koje su spajale pozive.

"Predsjednik Stjepan Mesić definitivno je osoba koja je zvala gospodina Darka Marinca i sugerirala da se SMS-u da kredit od 65 milijuna kuna. Ono što je važnije je da je Mesić prije otprilike mjesec dana ponovno zvao gospodina Zdravka Šestaka, tražio dodatni kredit za SMS i o tome nije istinito obavijestio javnost", kazao je Polančec.

Ranije u srijedu Stjepan Mesić je ponovno komentirao Polančecove optužbe da je izvršio pritisak na vodstvo Podravke radi dodjele kredita vlasniku splitskog SMS-a Srđanu Mladiniću.

"Ja nemam nikakve polemike s njim, nit sam imao s njegovim poslom. Niti on zna što ja radim, vjerojatno ne zna ni što on radi", rekao je tom prigodom Mesić.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 04.11.09. 19:49

ajde majmune


registracija
25/11/06

markica, 04.11.09. 20:02

iako nisam sklon prema polančecu i znamo da je veliki muljator, ali svejedno mu vjerujem da vic maher ima prste u svemu pomalo, i nebi bilo slabo i njega malo ispitat da se vidi ko tu laže, brez obzira što je presjednik banana države.


registracija
1/11/09

Pobro, 04.11.09. 20:38

E, Polancec nemoru se sukati rogati bosti.


registracija
27/7/09

columbo, 04.11.09. 22:01

NE vjerujem da je Mesic u ovo umjesan, barem ne svjesno , sto bi mu se moglo pripisati kao manipulacija, ali zaista onaj Baic je sprdacina, pa svojim djelovanjem postaje pokrovotelj svih hrvatskih kriminalnih radnji.


registracija
31/7/09

Seaman, 04.11.09. 22:12

Ovaj kreten je do prije dan-dva tvrdio da ne zna što se u Podravci događa, a sad odjednom nabraja sve one koji su "znali sve što je i on znao"...uzgred, njegov naredbodavac nije Mesić, nego Sanader...a o njegovoj ulozi još ni slovca,...strah je opaka boljka.


registracija
3/7/09

GLAVNISUDAC, 05.11.09. 00:07

Došla voda rumenom do grla pa sad i slamku hvata ali ak je malo pravde u ovoj jadnoj državi nači če se iza rešetaka i on i malo vitra . Da je Bajić igrač (a očito nije) već bi bili tamo.


registracija
9/8/09

vinko12, 05.11.09. 00:30

mesic i njegova komunjarska mafija i udba imaju svoje prste u svemu. to cemo saznati za nekoliko mjeseci kada bude optuzen za kriminal i izdaju.


registracija
8/8/09

tovar62, 05.11.09. 08:43

vec bi drug Stipe podigao optuznicu za lazi,ali Udba je u naglom propadanju,tako da mu nece bas biti lako pa nije Polancec bas tako glup i naivan,samo sta se uvjek hvataju manje ribice a znamo do velike je tesko doci tj. do Stipe


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika