05.11.2009. / 00:22

Autor: Totalsport

LP, skupina F: Inter preokretom do pobjede i vrha ljestvice

Aktualni talijanski prvak Inter velikim je preokretom slavio na stadionu Lobanovski u Kijevu protiv Dinama 2-1 i tako preuzeo čelo skupine F Lige prvaka nakon četiri odigrana kola

Inter je pobijedio u KijevuInter je pobijedio u KijevuAktualni talijanski prvak Inter velikim je preokretom slavio na stadionu Lobanovski u Kijevu protiv Dinama 2-1 i tako preuzeo čelo skupine F Lige prvaka nakon četiri odigrana kola.

Veliku radost domaćim navijačima donio je Andrij Ševčenko već u 21. minuti nakon dalekometnog udarca koji je pogodio jednog igrača Intera i promijenio putanju koja je prevarila Interovog vratara Julija Cruza.

Inter je nakon primljenog gola zaigrao bolje i ofenzivnije i brojne je prilike imao napadački dvojac Diego Milito-Samuel Eto'o. Međutim, “nerazzurri” nisu uspjeli zatresti mrežu Dinama sve do samoga kraja kada su u samo tri minute, od 86. do 89. minute uspjeli to učiniti čak dva puta i doći do prve ovosezonske pobjede u Ligi prvaka.

Prvo je Milito s nekih desetak metara nakon asistencije Wesleyja Sneijdera pogodio prizemnim udarcem desni donji kut vratiju Stanislava Boguša, da bi potom Sneijder i sam zatresao mrežu iz neposredne blizine nakon akcije u kojoj je prethodno Bugoš branio udarce Sulleyja Muntarija i Milita, ali nije nikako mogao ukrotiti loptu. Dodajmo da je prilikom tog pogotka prostor pred Sneijderom zakasnio zatvoriti Ognjen Vukojević.

Momčad Josea Mourinha pobjedom je izbila na čelo ljestvice sa šest bodova, bodom više od drugoplasiranog Rubina i trećeplasirane Barcelone.

Hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević odigrao je svih 90 minuta u redovima Dinama.

Liga prvaka, skupina F, 4. kolo:

Dinamo Kijev – Inter Milan 1-2 (Ševčenko 21 / Milito 86, Sneijder 89)

Rubin Kazan – Barcelona 0-0

Ljestvica:

1. Inter 4 1 3 0 5-4 6

2. Rubin Kazan 4 1 2 1 4-5 5

3. Barcelona 4 1 2 1 3-2 5

4. Dinamo Kijev 4 1 1 2 6-7 4

Vezane vijesti

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Košarkaši Barcelone izborili su odlučujuću petu utakmicu finala doigravanja španjolskog prvenstva. U srijedu su u četvrtom dvoboju u Madridu svladali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika