05.11.2009. / 00:27

Autor: Totalsport

LP, skupina E: Lyon dalje, teška situacija Liverpoola

Nogometaši Lyona igrat će u nokaut fazi ovosezonskog izdanja Lige prvaka, a koja će biti druga momčad iz skupine E tek će se saznat

Lisandro i Kyrgiakos u dueluLisandro i Kyrgiakos u dueluNogometaši Lyona igrat će u nokaut fazi ovosezonskog izdanja Lige prvaka, a koja će biti druga momčad iz skupine E tek će se saznati.

Lyon je to pravo stekao u samoj završnici utakmici 4. kola u kojoj je odigrao susret bez pobjednika protiv Liverpoola (1-1). Sastav iz grada Beatlesa tako se doveo u iznimno tešku situaciju koju će pokušati ispraviti u nadolazećim ogledima protiv Debrecena na gostovanju, a potom kod kuće protiv zahuktale Fiorentine koja je s 5-2 svladala mađarsku momčad.

Ozljeda Miralema Pjanića (još uvijek upitno koliko teška) ceh je koji je francuska momčad platila za prolazak skupine. BiH reprezentativac napustio je susret u njegovoj 40. minuti pri rezultatu 0-0. Pogodio je menadžer Liverpoolove momčadi Rafael Benitez s izmjenom svojih igrača, pa je njegov džoker s klupe Ryan Babel (zamijenio Voronjina) golom s 25 metara u rašlje doveo Premierligaša u vodstvo. Činilo se da Liverpool konačno dolazi na svoje kada je sav trud gostujuće momčadi poništio Lisandro Lopez pogotkom glavom u samom smiraju utakmice nakon pogreške u obrani Sotirisa Kyrgiakosa.

Pet različitih strijelaca presudilo je Debrecenu u Firenci gdje je domaća momčad slavila 5-2 pobjedu. Sve je pokrenuo Mutu u 14. minuti, no na odmor se otišlo izjednačenim rezultatom nakon Rudolfovog zgoditka iz 38. U razmaku od samo devet minuta (52.-61.) Dainelli, Montolivo i Marchionni riješili su pitanje pobjednika prije no što su konačni rezultat postavili Coulibaly golom za goste, odnosno Gilardino za domaću momčad.

Uvjerljivom pobjedom Fiorentina se dovela u situaciju da sama odlučuje o svojoj sudbini. Liverpool, pak, za proboj u drugi krug mora ili dva puta slaviti uz dva poraza Fiorentine ili se nadati da talijanska momčad neće osvojiti više od boda u susretu protiv Lyona, a da će ju na Anfieldu svladati s minimalno tri pogotka razlike.

Liga prvaka, skupina E, 4. kolo:

Fiorentina - Debrecen (Mutu 14, Dainelli 52, Montolivo 59, Marchionni 61, Gilardino 74 / Rudolf 38, Coulibaly 70)

Lyon - Liverpool (Lopez 90 / Babel 83)

Ljestvica:

1. Lyon 4 3 1 0 8-2 10

2. Fiorentina 4 3 0 1 11-6 9

3. Liverpool 4 1 1 2 3-5 4

4. Debrecen 4 0 0 4 5-14 0

Vezane vijesti

Montella novi trener Fiorentine

Montella novi trener Fiorentine

Bivši talijanski nogometni reprezentativac Vincenzo Montella (37) imenovan je službeno novim trenerom Fiorentine. Popularni "Aeroplanino" potpisao je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika