05.11.2009. / 11:25

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Milanović: Bandić želi pobjeći od financijskih problema u Zagrebu

Na novinarski upit o jučerašnjem raspadu Predsjedništva SDP-a, i tome da su neki s njega otjerani, Milanović je uzvratio pitanjem, koga bi on to mogao potjerati i tko je ikad potjeran s Predsjedništva SDP-a

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović tijekom današnjeg prikupljanja potpisa za predsjedničku kandidaturu SDP-ova kandidata Ive Josipovića prokomentirao je kandidaturu Milana Bandića rekavši kako je to malo čudna kandidatura u kojoj ima i malo pokušaja bijega.

Zagreb je najveći grad u Hrvatskoj i ne želimo da bude u financijskim problemima. Žao mi je što Bandić na neki način želi pobjeći od problema u Zagrebu, rekao je Milanović dodajući da to nije u redu ni prema građanima Zagreba, ni prema SDP-u.

Upitan o Bandićevom prestanku članstva u stranci, kazao je da svatko bira svoj put i ne može sjediti na dvije stolice. Dodao je da su tu pravila igre jasna.

Na novinarski upit o jučerašnjem raspadu Predsjedništva SDP-a, i tome da su neki s njega otjerani, Milanović je uzvratio pitanjem, koga bi on to mogao potjerati i tko je ikad potjeran s Predsjedništva SDP-a.

Upitan o tome koliko je sukoba u SDP-u rasplamsala činjenica da su bili suzdržani u glasovanju o arbitražnom sporazumu sa Slovenijom, rekao je kako je u tome stranački klub bio jedinstven i sljedeća odluka koju donesu bit će jedinstvena.

Po njegovim riječima Hrvatskoj predstoji zanimljiva utakmica u kojoj će pobijediti Ivo Josipović jer je, kako je naglasio, bolji od ostalih, dok je drugima poželio puno sreće.

Upitan je li i nekim drugima iz stranke trebalo dati priliku Milanović je rekao da kada kandidati za predsjedničku dužnost budu birani na demokratski način kako su birani u SDP-u onda će Hrvatska biti naprednija država.

SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović je rekao kako su on i Bandić do jučer bili stranačke kolege, a danas su suparnici na izborima, te je poručio da je uvjeren u svoju pobjedu.

Dodao je i kako je od početka bilo jasno da će se Bandić kandidirati, no na pitanje može li se očekivati da će dio glasova SDP-a biti podijeljen, rekao kako je to "vrlo mali broj". Podsjetimo, nakon što je više mjeseci odbio potvrditi da će se kandidirati za predsjednika, iako je to bilo očigledno čak i za mentalni profil građana koji će mu na izborima udijeliti svoje povjerenje, Bandić je tek rano jutros, u maniri proračunatog patetika kakav jest, na Sljemenu objavio da će raditi kao konj za cijelu Hrvatsku.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 05.11.09. 11:52

daj Zorane navedi neko svoje dobro djelo mozda je jedino sta rusis SDP....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika