05.11.2009. / 12:22

Autor: Hina

Rast dobiti Deutsche Telekoma u trećem tromjesečju za sedam posto

"Nastavili smo pozitivan trend iz drugog tromjesečja i ubrzali ga", konstatirao je izvršni direktor Rene Obermann

Prihodi su skočili za 5,2 posto na 16,26 milijardi euraPrihodi su skočili za 5,2 posto na 16,26 milijardi euraVodeći europski telekomunikacijski operater Deutsche Telekom izvijestio je u četvrtak o rastu neto dobiti za sedam posto i rastu prihoda za pet posto u trećem tromjesečju 2009.

U razdoblju od srpnja do rujna neto dobit dosegnula je 959 milijuna eura, u odnosu na 895 milijuna eura u trećem tromjesečju 2008., navodi se u priopćenju.

Prihodi su skočili za 5,2 posto na 16,26 milijardi eura, dok je temeljna dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) porasla za 10,2 posto na 5,394 milijarde eura.

Rezultati su uglavnom bili u skladu s očekivanjima analitičara.

Poslovanje DT-a poduprla je konsolidacija grčkog telekomunikacijskog operatera OTE, čiji je doprinos prihodima iznosio 1,5 milijardi eura dok je EBITDA povećala za 600 milijuna eura.

"Nastavili smo pozitivan trend iz drugog tromjesečja i ubrzali ga", konstatirao je izvršni direktor Rene Obermann.

"Brzo smo reagirali i poduzeli učinkovite korake na tržištima na koja smo se koncentrirali u prvom tromjesečju - u SAD-u, Velikoj Britaniji i Poljskoj".

Mjere rezanje troškova omogućile su profitabilnije poslovanje svih operativnih segmenata grupe u trećem tromjesečju, priopćila je kompanija.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika