05.11.2009. / 12:46

Autor: Boris Bilas

Policija kod Mršića: Istražuje se prodaja odmarališta u Pirovcu

Članovi koprivničkoga Gradskoga poglavarstva donijeli su jednoglasnu odluku u ožujku 2005. godine da se odmaralište u Pirovcu, koje je grad kupio od Podravke za simboličnih milijun i pol kuna, proda najboljem ponuđaču

Gradonačelnik Koprivnice Zvonimir MršićGradonačelnik Koprivnice Zvonimir MršićProslavu Dana Grada Koprivnice zasjenio je ulazak policije u Gradsku upravu. Tragom izjava bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca o sumnjivoj prodaji odmarališta u Pirovcu koje je Grad kupio od Podravke za milijun i pol kuna, na obavijesni su razgovor pozvani članovi gradskoga Poglavarstva iz 2005. godine, kada je odluka o prodaji donesena, javlja HRT.

Članovi koprivničkoga Gradskoga poglavarstva donijeli su jednoglasnu odluku u ožujku 2005. godine da se odmaralište u Pirovcu, koje je grad kupio od Podravke za simboličnih milijun i pol kuna, proda najboljem ponuđaču.

Od pristiglih dviju ponuda, na natječaju prolazi ponuda Žarka Pavlina, navodnog nećaka maćehe predsjednika Stjepana Mesića. Njegova je tvrtka, odmaralište kupila za 25 milijuna kuna.

Gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić često je prozivan zbog tog poteza. No branio se činjenicom da je Gradskoj upravi prihodovao zaradu od 23 i pol milijuna kuna.

Da policija istražuje detalje preprodaje koprivničkog odmarališta u Pirovcu, HRT-u je potvrdio Darko Ledinski, tada nestranački član Poglavarstva Grada Koprivnice, a danas predsjednik koprivničko-križevačke organizacije SDP-a.

Na razgovoru članovi poglavarstva iz 2005. godine

"Ja sam danas pozvan na razgovor, točno u 13.40, i naravno da ću se odazvati na taj razgovor", rekao je Ledinski koji ne dvoji da je postupio po savjesti. Sjeća se da je odluka o prodaji odmarališta donesena jednoglasno i ne vidi u tome ništa sporno.

Na razgovor su pozvani svi članovi koprivničkoga Gradskog poglavarstva iz saziva 2005. godine. Policija, naravno, o tome nema komentara.

Tragom izjave bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca da je riječ o sumnjivoj prodaji odmarališta u Pirovcu navodno se češlja i Podravka, jer je Uprava pri kupnji odmarališta uvjetovala da Grad ne može nekretninu prodati najmanje pet godina, što je naknadno skraćeno na razdoblje od dvije godine.

Vezane vijesti

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Proći će još dosta mjeseci, možda i godina, prije nego što hrvatska javnost dobije konačni sudski odgovor na pitanje je li bivši premijer Ivo Sanader… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika