05.11.2009. / 15:28

Autor: Nacionalova redakcija

Restoran Maksimirski Zmaj: druga dimenzija kineskih specijaliteta

Delicija ima mnogo, ali izdvojit ćemo neke od najtraženijih: nezaobilazna kiselo-ljuta juha, hrskavo pržena proljetna rolada-spring rolls, posebno napravljena pekinška patka koja je poznata kao svjetsko jelo te zanimljivost raznih deserata kao što je pohani sladoled u umaku od meda

Specijaliteti koje morate kušatiSpecijaliteti koje morate kušatiRestoran Maksimirski Zmaj smješten je u srcu Maksimira neposredno pored bujne maksimirske šume i predivnog parka koji slovi za jednu od najpoželjnijih zagrebačkih destinacija za obiteljsku razonodu, sport i zabavu. Djelomično uvučen u Crnčićevu ulicu uz sam rub zelenila predstavlja zanimljivu pomalo tajanstvenu ponudu kineske tradicionalne kuhinje.

Promjene na bolje

Restoran posluje već nekoliko godina iako je prije 2 g doživio značajnu promjenu interijera,vlasništva te ponude hrane i pića, naravno na bolje. Tako sada u Maksimirskom Zmaju gosti mogu očekivati ponudu svježeg mesa i povrća s našeg podneblja u kombinaciji s kineskim začinima, uz naravno nezaobilaznu ponudu vina Kutjevačkih podruma.

Hrana i humor

Naravno uz takvu ponudu prostoru dodatnu čar daje i posluga restorana koja svoju klijentelu dočekuje na malo drugačiji način odnosno uz veću dozu humora i još većeg poštovanja prema starijoj populaciji. Specijaliteta ima mnogo,ali izdvojit ćemo neke od najomiljenijih i najtraženijih: nezaobilazna kiselo-ljuta juha ili takozvana pekinška juha, hrskavo pržena proljetna rolada-spring rolls, posebno napravljena pekinška patka koja je poznata kao svjetsko jelo te zanimljivost raznih deserta kao što je pohani sladoled u umaku od meda. Nerijetko u našoj ponudi možete naći i neke torte i kolače jer restoran zapošljava 2 kineska te 2 hrvatska majstora različitih kuharskih umijeća.

Kao na filmu

Osoblje još čini dvojica poslužitelja uz nezaobilaznu pratnju vlasnika, gosp. Igora, kojem možete reći apsolutno sve, od kritika pa do pohvala. Ako ne možete i nemate vremena doći i uživati u njihovim čarima, naručite jelo za van u kultnim kutijama za kinesku hranu baš kao i na filmu. Zapamtite, ako želite pobjeći barem malo od hrvatskih specijaliteta u drugu dimenziju, kuhinja restorana Maksimirski Zmaj možda je baš pravo mjesto za vas.

MAKSIMIRSKI ZMAJ
Crnčićeva 31, Zagreb
Tel,fax: 01 23 31 131
mob: 091 22 21 070,
098 509 838

Vezane vijesti

Foto:Pobjeda Dinama nad Helsinkijem pred 35.000 gledatelja!

Foto:Pobjeda Dinama nad Helsinkijem pred 35.000 gledatelja!

Dinamo je pred 35.000 gledatelja na stadionu u Maksimiru pobjedio Helsinki 1:0 i plasirao se u play-off Lige Prvaka. Foto:Igor Šoban/NCL Media… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika