05.11.2009. / 16:50

Autor: Nacionalova redakcija

Krim policija na HRT-u: Pronevjereno milijun i pol kuna

Prema neslužbenim informacijama koje je objavio T portal, Kosanović je navodno pobjegao u BiH, čije državljanstvo također posjeduje. On već mjesec dana nije viđen na poslu, a prema službenom objašnjenju, razlog tomu je bolest

Odjel za gospodarski kriminalitet ovih je dana ušao u Hrvatsku radioteleviziju, kako bi se otkrile pojedinosti oko optužbi prema kojima je tamo navodno pronevjereno oko milijun i pol kuna.

Prema pisanju T portala, voditelj obračuna HRT-a Artur Kosanović je izdavao i obračunavao fiktivne ugovore novinarima honorarcima, i na taj način oko 300 tisuće pronevjerenih kuna navodno uzimao za sebe.

Ukupna ukradena svota penje se do milijun i pol kuna. Prije dva tjedna, Odjel za gospodarski kriminalitet zatražio je cjelokupnu dokumentaciju od HRT-a koja bi trebala rasvijetliti eventualne mutne poslove.

Policijsku istragu u javnoj televiziji potvrdio je glasnogovornik Janos Römer kazavši da je rad nadležnih institucija u tijeku. Prema neslužbenim informacijama koje je objavio T portal, Kosanović je navodno pobjegao u BiH, čije državljanstvo također posjeduje. On već mjesec dana nije viđen na poslu, a prema službenom objašnjenju, razlog tomu je bolest.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika