05.11.2009. / 17:08

Autor: Martina Čizmić

Rehn: Hrvatsko-slovensko rješenje spora treba biti ogledni primjer drugima

Povjerenik Rehn je još jednom pozvao parlamente obiju država da nastave s ratifikacijom sporazuma bez nepotrebnog otezanja

Olli RehnOlli RehnEuropski povjerenik za proširenje Olli Rehn još je jednom pohvalio političku hrbrost i odlučnost Boruta Pahora i Jadranke Kosor.

"Način na koji Slovenija i Hrvatska rješavaju granični spor, je najeuropskiji način miroljubivog rješavanja bilateralnih sporova, koji bi morao biti primjer za sve zemlje u regiji koje imaju otvorena bilateralna pitanja", rekao je na konferenciji za novinare u Bruxellesu Rehn.

Povjerenik Rehn je još jednom pozvao parlamente obiju država da nastave s ratifikacijom sporazuma bez nepotrebnog otezanja.

Ponovio je i kako je srijeda bila 'veoma dobar dan za Sloveniju, Hrvatsku i EU' te je još jednom čestitao premijerima na 'političkoj hrabrosti i odlučnosti koja je rezultirala potpisivanjem sporazuma'.

Također je čestitao švedskom predsjedništvu EU, čiji je predstavnik švedski premijer Fredrik Reinfeldt svjedočio potpisivanju sporazuma.

Rehn se nada da će Hrvatska savladati i posljednju milju u pristupnim pregovorima s EU.

"Približavanje Hrvatske EU je veoma pozitivan primjer za cijelu regiju i nadam se da će druge države u regiji slijediti taj primjer", istaknuo je Rehn.

Vezane vijesti

Josipović očekuje skorašnju slovensku ratifikaciju

Josipović očekuje skorašnju slovensku ratifikaciju

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je kako vjeruje da će slovenski parlament uskoro ratificirati hrvatski pristupni ugovor s Europskom… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 05.11.09. 22:35

Slušajte kranjci bagro konjušarska. Da se niste usudili raspisivati nikakav referendum i minirati sporazum o arbitraži!! Jeste li me čuli?! Trebalo nam je 18 godina da vas navučemo na tanak led i gle sad stoka kranjska bi minirala sporazum. Moj deda (bil je veliki trgovec) je imal zaposlena 4 kranjca kak ti konjušara i uvek je govoril: "S tim kranjcima je važno biti strog i odrešit inaće su nizakaj. Al ak im žestoko zapovediš kaj da delaju oni te poslušaju jako pokorno i sve dobro naprave". I zato slušaj me pozorno marvo kranjska - opetujem - da se niste usudili rušiti sporazum i kvit!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika