05.11.2009. / 19:22

Autor: Nacionalova redakcija

Barrot odgovorio Kneževiću: Crna Gora mora se riješiti organiziranog kriminala

U pismu koje je objavio crnogorski 'Dan' Barrot je istaknuo kako su korupcija i organizirani kriminal ozbiljni problemi u Crnoj Gori i podsjetio kako je upravo rješavanje tih problema glavni uvijet Europske komisije za liberalizaciju viznog režima

Jacques BarrotJacques BarrotNakon što je prije mjesec dana crnogorski poduzetnik Ratko Knežević poslao u sjedište Europske komisije dokaze o umješanosti Mile Đukanovića u šverc cigaretama, dobio je i službeni odgovor potpredsjednika EK Jacquesa Barrota.

Podsjetimo, Knežević je u svom pismu naveo kako 'Crna Gora ne bi trebala ispaštati zbog grešaka, nevjerojatne sklonosti kriminalu i pokvarenosti jednog čovjeka'.

U svome je pismu EK Knežević opisao cijelu situaciji sa Đukanovićem, istragu koju je pokrenula talijanska policija te činjenicu da crnogorski pravosudni organi nisu ni pokušali stupiti u kontakt sa svojim talijanskim kolegama. Podsjetio je i na nekoliko ubojstava u Beogradu, Srbiji i Podgorici koja se povezuju sa duhanskom mafijom, a podsjetio je i na dva ubijena novinara koji su o tome pisali - urednika crnogorskog lista 'Dan' Duška Jovanovića i urednika 'Nacionala' Ivu Pukanića.

U pismu koje je objavio crnogorski 'Dan' Barrot je istaknuo kako su korupcija i organizirani kriminal ozbiljni problemi u Crnoj Gori i podsjetio kako je upravo rješavanje tih problema glavni uvijet Europske komisije za liberalizaciju viznog režima.

Barrot je istaknuo kako EK uredno bilježi napredak Crne Gore na tom području te podsjeća kako je u svom izvještaju za 2009. godinu Komisija je zabilježila napredak Crne Gore u nastojanju oko političkih kriterija, kroz nastavak razvoja zakonodavnog okvira i jačanja administrativnih i institucionalnih kapaciteta.

Odgovorom Jacquesa Barrota na njegovo pismo, Knežević smatra kako Europska Komisija više ne može ignorirati stanje u Crnoj Gori i praviti se da ne znaju što se događa.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika