06.11.2009. / 08:06

Autor: Boris Bilas

Otpor Milanoviću: Predsjednik SDP-a gubi kontrolu nad strankom

Bezrezervnu podršku predsjednik SDP-a ima samo od Biljane Borzan, dok su Vojko Obersnel i Ranko Ostojić i dalje "milanovićevci", ali imaju ozbiljnu zadršku prema nekim političkim potezima i načinu vladanja strankom

Tko s kime i protiv koga? - Zoran Milanović, Milan Bandić i Zlatko KomadinaTko s kime i protiv koga? - Zoran Milanović, Milan Bandić i Zlatko KomadinaKandidatura Milana Bandića za predsjednika države otkrila je sve slabosti u najjačoj oporbenoj stranci i čini se kako je situacija za predsjednika SDP-a Zorana Milanovića gora nego ikada prije.

O sukobu sa primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom već su se napisali romani i više nitko, osim samog Milanovića, ne skriva da je do sukoba došlo. No, ako je vjerovati napisima u današnjem tisku, Milanoviću Komadina nije jedini problem.

Jutarnji list tako piše da su se neki od članova predsjedništva SDP-a nakon sjednice ovog stranačkog tijela u srijedu navečer sastali s najbližim Bandićevim suradnikom Duškom Ljuštinom. Sastanak je navodno dogovorio Zlatko Komadina koji se te večeri žestoko sukobio sa stranačkim šefom Zoranom Milanovićem, te zbog toga naprasno i napustio sastanak.

Njima su se po završetku sjednice u jednom zagrebačkom pubu nedaleko sjedišta SDP-a pridružili još Milanka Opačić i Tonino Picula, a nešto kasnije stigla je i Željka Antunović.

Različite su interperetacije tog druženja. Za bliske Milanovićeve suradnike taj je susret protumačen kao potvrda da se dio vrha SDP-a, a tu misle na Zlatka Komadinu i Željku Antunović, u stvari svrstao uz Bandića iako javno daju podršku službenom stranačkom predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću.

Samo Borzan uz Milanovića

No, ima i onih koji smatraju kako je to dokaz da se gotovo polovica Predsjedništva okrenula protiv Milanovića, pa čak i Opačić i Picula koji su do sada svrstavani među njegove ljude.

"Opačić i Antunović do nedavno jedna drugu nisu mogle smisliti, a sada zajedno razgovaraju kako maknuti Milanovića", komentirao je jedan SDP-ovac blizak Bandiću.

Izvjesno je kako Milanović ima sve manju podršku u vrhu stranke, pa čak i u samom predsjedništvu gdje je do nedavno imao podršku većinu članova. Kako piše Večernji list u tom tijelu bezrezervnu podršku predsjednik SDP-a ima samo od Biljane Borzan, dok su Vojko Obersnel i Ranko Ostojić i dalje "milanovićevci", ali imaju ozbiljnu zadršku prema nekim političkim potezima i načinu vladanja strankom te porukama koje se iz SDP-a u posljednje vrijeme šalju javnosti.

Zlatko Komadina, koji je napustio posljednju sjednicu Predsjedništva, Milanka Opačić, Tonino Picula, Zvonimir Mršić i Željka Antunović prepoznati su kao opozicija aktualnom predsjedniku stranke, saznaje Večernji.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
1/11/09

Pobro, 06.11.09. 08:49

Pokret optpora iz ilegale,sad ce se drugovi povuci sumu i vrsiti diverzije.Uskoro: Povratak otpisanih....


registracija
8/8/09

tovar62, 06.11.09. 09:23

koju ce te sumu izabrati ,,,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika