06.11.2009. / 11:06

Autor: Andrea Belin

Nastavak drame: Kusturica će ipak HTV-u vratiti oduzetu snimku

Nakon što je oduzeo snimljene materijale HTV-ovoj šesteročlanoj ekipi koju je predhodio urednik emisije "Nedjeljom u dva" Alaksandar Stanković, sarajevski redatelj koji trenutačno živi u Srbiji Emir Kusturica se predomislio i snimke je ipak odlučio vratiti

Emir KusturicaEmir KusturicaDrama između sarajevskog redatelja koji trenutačno živi u Srbiji Emira Kusturice i urednika emisije "Nedjeljom u dva" Aleksandra Stankovića se nastavlja. Nakon što je voditelj ispričao svoju verziju priče o njihovom žestokom verbalnom sukobu koji se dogodio tijekom snimanja emisije u srpskoj Mokroj Gori, javio se i Kusturica.

"Stanković je bio nepristojan"

Naime, on je kazao da ga je užasno zasmetalo što je Stanković cijelo vrijeme inzistirao na jednoj dimenziji njegove biografije, a uopće se nije osvrnuo na njegov redateljski opus. Osim toga, kazao je da je voditelj bio užasno nepristojan.

"On je razgovor stalno navodio na Miloševića, a da pritom nije uzimao u obzir sve što sam ja o Miloševiću rekao. U Stankovića je eskalirala žudnja i žeđ za slavom pa je zloupotrijebio moje gostoprimstvo, u mom dnevnom boravku. Ja na takvu zloporabu nisam htio pristati i tražio sam da on i ekipa napuste moj dom", objašnjavao je Kusturica za Večernji list.

Na kraju je ipak kazao da će vratiti snimljene materijale HTV-ovoj ekipi početkom sljedećeg tjedna.

Podsjetimo, na snimanju Stankovićeve emisije "Nedjeljom u dva" u Mokroj Gori, Kusturicu su određena pitanja koja su se ticala njegovog odnosa sa Slobodanom Miloševićem i Radovanom Karadžićem, izbacila iz takta i odlučio je prekinuti snimanje, a na kraju je HTV-ovoj ekipi i zaplijenio snimke.

Vezane vijesti

Vlada RS jeftino iznajmila Kusturici zemljište

Vlada RS jeftino iznajmila Kusturici zemljište

Vlada Republike Srpske odobrila je dugogodišnju koncesiju Emiru Kusturici za korištenje više od 30 tisuća četvornih metara zemljišta na području… Više

Komentari

registracija
23/9/09

nikopol, 06.11.09. 16:15

Ma neka zadrzi snimke. Koga interesiraju uostalom?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika