06.11.2009. / 11:45

Autor: Boris Bilas

IKEA u Dalmaciji: Kerum odustao, Šveđani biraju između Zadra i Šibenika

"Iako bi dolazak tvrtke IKEA u Split zaposlilo 2500 do 3000 Splićana, ova tvrtka će svoj prostor morati potražiti u nekoj drugoj općini. Naime, grad Split nema niti potreban prostor od 250 tisuća kvadrata i to po cijeni od 100 eura po kvadratu, što oni traže", kazao je Kerum

Nakon što je na sjednici splitskog gradskog vijeća gradonačelnik Željko Kerum na pitanje jednog od zastupnika potvrdio kako švedski lanac namještaja IKEA, ipak neće graditi centar u Splitu, nije dugo trebalo čekati za javljanje novih zainteresiranih dalmatinskih gradova.

Naime, kako javlja HRT, šibenska Gradska uprava danas bi trebala primiti predstavnike IKEA-e. Razgovarat će o uvjetima pod kojima bi ta švedska tvrtka otvorila tvornicu i trgovački centar na Podima. Nakon trećeg pisma iz Krešimirova grada Šveđani su odlučili prihvatiti razgovor i razmotriti ponudu Šibenčana.

Svojedobno je bilo govora da bi dalmatinski prodajni centar bio na splitskom području i za to se tražila najpovoljnija lokacija. No, u Splitu te lokacije nema, a to je potvrdio i sam Kerum.

"Iako bi dolazak tvrtke IKEA u Split zaposlilo 2500 do 3000 Splićana, ova tvrtka će svoj prostor morati potražiti u nekoj drugoj općini. Naime, grad Split nema niti potreban prostor od 250 tisuća kvadrata i to po cijeni od 100 eura po kvadratu, što oni traže", kazao je Kerum.

U međuvremenu su u igru ušli Zadrani, koji su iskoristili i posjet švedskog veleposlanika da bi lobirali za IKEA-u u Zadru. No, moguće je da predstavnicima IKEA-e ponuda Šibenčana bude najpovoljnija i najprihvatljivija.

Šibenski gradonačelnik Ante Županović smatra da su Podi idealna lokacija jer su u srcu Dalmacije i u neposrednoj blizini autoceste. Ako bi posao bio dogovoren, trebao bi se izgraditi priključak Poda na autocestu (30 milijuna kuna) te urediti prometnicu Podi-Dubrava (14-15 milijuna kuna). Veći dio novca dala bi Županijska uprava za ceste, oko deset milijuna, a ostalo - Grad.

U tom bi slučaju na Podima, poslije Zagreba (Dugo Selo), gdje je otvaranje planirano za 2010., niknuo drugi prodajni centar IKEA-e u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika