06.11.2009. / 12:06

Autor: Boris Bilas

Srpska policija uhitila pet osoba osumnjičenih za pokolj Roma u istočnoj Bosni

Srbijansko tužiteljstvo za ratne zločine optužilo je ukupno 16 osoba za zločine na području RH i BiH. Dokaze za pokretanje slučajeva koji su se dogodili u RH ustupilo im je hrvatsko Državno odvjetništvo

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSrpska policija uhitila je pet osoba zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv civila u istočnoj Bosni. Tereti ih za ubojstvo najmanje 23 osobe romske nacionalnosti u selima Malešić, Petković, Drinjača i Skočić.

U zatvoru se već nalazi šesti osumnjičeni, koji izdržava kaznu zbog ratnog zločina u Sjeverinu. Uhićeni su civile zatvorili u jednu kuću u kojoj su ih fizički i psihički zlostavljali, stoji u priopćenju srpskog Tužiteljstva za ratne zločine.

Time akcija policije nije završena. Tužiteljstvo je optužilo i više osoba u dva nova predmeta za ratne zločine u Hrvatskoj, na području istočne Slavonije.

Srbijansko tužiteljstvo za ratne zločine optužilo je ukupno 16 osoba za zločine na području RH i BiH. Dokaze za pokretanje slučajeva koji su se dogodili u RH ustupilo im je hrvatsko Državno odvjetništvo. U tim zločinima ubijeno je 45 osoba, a nekoliko ih je ranjenih i zlostavljanih.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika