06.11.2009. / 12:58

Autor: Andrea Belin

Astro meni: Koja vam hrana najbolje odgovara prema zodijaku

Rakovi bi trebali konzumirati hranu sa žutom ljuskom, jarčevima se preporučaju namirnice bijele boje, a bikovima bobičasto voće. Lavovi i blizanci najviše uživaju u egzotičnim jelima, međutim kako bi izbjegli zdravstvene probleme, preporuča im se puno povrća...Saznajte koju hrani bi vi trebali češće konzumirati!

Ovan
Birajte hranu prema zodijakuBirajte hranu prema zodijakuEuforičnog i agresivnog ovna najbolje će smiriti lagana hrana. Dakle, na vašem jelovniku uvijek bi trebalo biti puno povrća, a jako malo mesa. Alkohol i cigarete bi također trebali izbjegavati. U svakodnevnu prehranu uvrstite kupus, špinat, rotkvice i ciklu.

Bik
Bikovi su inače sportski tipovi, ali unatoč tome uživaju u ispijanju alkohola i velikim količinama hrane. Osobe rođene u znaku bika su sklone debljaju pa im se ne preporučuje masna hrana. Bikovima najviše odgovaraju šljive, kupine, bobičasto voće i grožđe.

Blizanci
Oni su veoma simpatične, mladolike i vitke osobe. Blizanci vole provoditi vrijeme u kuhinji, ali što se tiče jela su veoma izbirljivi. Međutim, ne vole dugo sjediti za stolom. Privlače ih egzotične kuhinje, ali trebali bi jesti puno više patliđana, grožđa, i ostalog voća tamnih boja.

Rak
Rakovi ne mogu odoljeti slatkom, naročito kolačima. Doduše, nisu previše izbirljivi, ali zbog osjetljivog želuca bi trebali izbjegavati tešku hranu. Rakovima se preporučuje povrće i voće sa žutom ljuskom. Dakle, paprike, bundeve, banane i limun trebali bi konzumirati češće.

Lav
Što se tiče hrane, lavovi su jako izbirljivi i zahtjevni. Kao i blizanci, najviše vole egzotična jela. Međutim, kako bi izbjegli zdravstvene probleme, preporuča im se puno povrća, naročito kelj, kupus i špinat.

Djevica
Zbog osjetljivog probavnog sustava djevice ne bi smjele konzumirati velike količine hrane odjednom. Osim toga ne savjetuje im se ispijanje žestokih alkoholnih pića. Uz velike količine povrća i puno tekućine, naročito obične vode, osobe rođene u ovom znaku, će zauvijek ostati vitke i zdrave.

Vaga
Cigareta i alkohola bi se trebali odreći zauvijek. Teška i začinjena hrana se također ne bi trebala pojavljivati na vašem tanjuru. Od ostalih namirnica, osobama rođenim u znaku vage najbolje odgovaraju piletina i teletina. Uz to, preporučaju im se velike količine jabuka, mrkve i dinje.

Škorpion
Škorpioni vole pikantnu hranu, ali u u svemu vole pretjerivati što naravno nije dobro za njihov organizam. Zbog mogućih problema s debelim crijevom, preporučuje im se lagana prehrana. Krumpir, patliđane i paprike trebali bi redovito unositi u organizam.

Strijelac
Oni se često bore s viškom kilograma, a najviše masnih naslaga imaju na području bedara i bokova. Ovaj horoskopski znak uživa u hrani pa se teško i rijetko odlučuju na skidanje viška kilograma dijetama. Želite li ostati vitki i zdravi, jedite puno zelenog povrća i voća.

Jarac
Idealna hrana za ovaj znak su sve namirnice bijele boje, naročito sir, mlijeko i piletina. Povrće i voće koje se preporučuju jarcu su špinat, rotkvice, cikla i crveno grožđe.

Vodenjak
Oni najviše uživaju u vegetarijanskoj hrani. Međutim, zbog nedostatka fizičke energije trebali bi jesti svježe i kuhano povrće i voće, osobito plave boje. Dakle, patlidžan, šljive, grožđe i kupine jedite u što većim količinama.

Ribe
Ribama najbolje odgovara talijanska kuhinja, ali istovremeno su veliki ljubitelji slatkiša i ribe. Od voća, trebali bi jesti puno grožđa, šljiva, jabuke i kruške.

Vezane vijesti

FAO: Svijetu ne treba toliko hrane

FAO: Svijetu ne treba toliko hrane

Svijet se može hraniti s manje hrane nego što su to pokazale ranije procjene ako se okrene održivoj poljoprivredi, smanji rasipanje i zaustavi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika