06.11.2009. / 15:35

Autor: Hrvoje Šimičević

Sjednica bez dnevnog reda: 'Nije psovao Komadina, nego kolerični Milanović'

Kako je za nacional.hr potvrdio visoki izvor iz SDP-a, "nije na tom sastanku vulgaran bio Komadina, nego Milanović, a sve je počelo nakon što je članica predsjedništva Milanka Opačić pokrenula raspravu o situaciji u kojoj se SDP našao zbog Bandićeve kandidature

Zlatko Komadina i Zoran MilanovićZlatko Komadina i Zoran MilanovićRazlog zbog kojeg je potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina napustio sjednicu predsjedništva te stranke u srijedu nije protjerivanje zbog vulgarnog i neprimjerenog rječnika. Komadina je otišao jer ga je Zoran Milanović žestoko napao zbog održavanja koferencije za novinare bez njegova znanja, na kojoj je Komadina najavio o čemu namjerava razgovarati na predsjedništvu stranke.

Kako je za nacional.hr potvrdio visoki izvor iz SDP-a, "nije na tom sastanku vulgaran bio Komadina, nego Milanović, a sve je počelo nakon što je članica predsjedništva Milanka Opačić pokrenula raspravu o situaciji u kojoj se SDP našao zbog Bandićeve kandidature.

Milanović tankih živaca

S obzirom na činjenicu da se jedan od najistaknutijih članova stranke Milan Bandić odlučio kandidirati i time istupiti iz stranke, Opačić je željela da se povede diskusija o tome kakve bi posljedice mogla imati odluka zagrebačkog gradonačelnika na samu partiju. Tada se razgovoru pridružio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Njegov doprinos dotad staloženoj konverzaciji ticao se spora sa Slovencima, kao i stavova vodstva stranke o tom pitanju. Prema pouzdanim informacijama, Obersnel je navodno rekao da je SDP ostao nedorečen po pitanju arbitražnog sporazuma sa susjedima.

Predsjednik bez argumenata za raspravu

Međutim, nakon što se u raspravu uključio potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina, ponajprije u kontekstu teške situacije u kojoj se stranka našla, Zoran Milanović izgubio je živce i žestoko se obrušio na svoga zamjenika. Šef SDP-a Komadini je ponajviše zamjerio što je ovaj nekoliko dana prije, bez njegova saznanja, održao konferenciju za novinstvo. Milanoviću je najviše zasmetalo što je Komadina tada, odgovarajući na novinarsko pitanje o Bandiću, rekao da će se o njemu raspravljati na sjednici predsjedništva u srijedu.

Sjednica bez dnevnog reda

"Tko ti je uopće dozvolio da o tome pričaš u medijima bez moje dozvole", odbrusio je među ostalim iznervirani Milanović Komadini, nastavljajući u koleričnom tonu plasirati kritike na njegov račun.

"Prava je istina ta da je Milanović svojim koleričnim ispadom zapravo potjerao Komadinu sa sastanka, i to ponajprije iz razloga što nije imao nikakvih argumenata za raspravu o Bandiću i ponašanju u Saboru kad se raspravljalo o arbitražnom sporazumu", kazao nam je istaknuti član partije. Kao što je poznato, Milanović na dnevni red sjednice predsjedništva nije stavio Bandićevu kandidaturu, što mu zamjeraju brojni SDP-ovci, jer smatraju da se o tome itekako trebalo razgovarati.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
6/11/09

Galeb11, 06.11.09. 17:26

Samo malo, pa zar Komadina nije priznao da je bio malo vulgaran na spornoj sjednici predsjedništva, pokušajući se opravdati "genima kamenim" što god to značilo. Tko ovdje laže? Nije mi jasno zašto ugledne novine kakav je tjednik Nacional objavljuju ovakve neprovjerene trač gluposti?


registracija
3/7/09

GLAVNISUDAC, 06.11.09. 18:24

Točno - ko to tamo laže ?!! Ako je sad pak ova vjest iz "povjerljivih izbora" točna onda ni nije neka vjest jer i logično je da se zna red u kući a ne da svi prtljaju po svemu.Osilili se ovi bolesno ambiciozni Komadine Antunovičke a za ne vjerovat je da je Pančić totalno prolupo .... To se dešava kad u svakoj firmi hočeš da se svi osječaju dobro i važni pa ti se onda poseru na glavu.Istina tak se ne vodi firma ali niti nemožeš uvjek računat da si okružen s takvim bolesnicima


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika