06.11.2009. / 19:53

Autor: Martina Čizmić

Video: Ponovno pucnjava u SAD-u: U Orlandu 17 ranjenih i najmanje dvoje mrtvih

Škole u blizini događaja proglasile su 'code red lockdown', odnosno prekinuta je bilo kakva aktivnost u školama, a učenici su zatvoreni u učionicama

Policija je blokirala centar grada i zatvorila školePolicija je blokirala centar grada i zatvorila školeNakon što je rano ujutro po europskom vremenu psihijatar otvorio vatru na vojnike u vojnoj bazi u Teksasu, u poslovnoj zgradi u Orlandu još uvijek neidentificirani muškarac pucao je po slučajnim prolaznicima koji su se tamo zatekli.

Oko 18 sati po srednjoeuropskom vremenu američki su mediji javili da je došlo do pucnjave u neboderima Legions Place u centru Orlanda. Prema prvim izvješćima ubijene su dvije osobe, a 17 ih je ozlijeđeno.

Policija za napad sumnjiči jednog od zaposlenih u tvrtki koja u neboderu ima svoje poslovne prostore, koji je nakon pucnjave pobjegao u srebrnom Nissanu.

Zbog toga je izdano upozorenje stanovnicima Orlanda da ostanu u kućama, a ulice grada blokirali su pripadnici specijalne policije.

Kako neboder još uvijek nije pregledan i osiguran, zaposleni koji su se tamo zatekli tijekom pucnjave zabarikadirani su u svojim uredima i čekaju policiju. Medijima su javili kako su svi prestrašeni, ne znaju što se događa, a razvoj situacije prate na televiziji.

Škole u blizini događaja proglasile su 'code red lockdown', odnosno prekinuta je bilo kakva aktivnost u školama, a učenici su zatvoreni u učionicama. Policija im je poručila da se odmaknu od prozora i ne izlaze iz školske zgrade do kraja blokade.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika