07.11.2009. / 13:15

Autor: Hina

Kosor šalje sporazum u Sabor: 'Milanoviću, prvo pročitaj što piše, onda komentiraj'

"On će se sada morati odlučiti hoće li podržati sporazum u ratifikaciji ili neće, to nije više moj problem, svakako, to je njegov problem, ili nije, neovisno o tome kako on to tumači", rekla je Kosor

Predsjednica HDZ-a i hrvatske Vlade Jadranka Kosor danas je na proslavi 20. obljetnice sisačkog HDZ-a najavila da će Vlada idući tjedan na ratifikaciju u Hrvatski sabor uputiti arbitražni sporazum sa Slovenijom i izrazila uvjerenje da će sabor verificirati sporazum jer je on dobar za Hrvatsku.

Premijerka je odbila komentirati izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da ne treba sazivati sjednicu sabora za ratifikaciju sporazuma sa Slovenijom. Ustvrdila je da Milanović iznosi neistine o sporazumu i njenom radu, ali i dodala da je to njegovo pravo.

"On će se sada morati odlučiti hoće li podržati sporazum u ratifikaciji ili neće, to nije više moj problem, svakako, to je njegov problem, ili nije, neovisno o tome kako on to tumači", rekla je Kosor.

Pozvala je Milanovića "da bi u svakom slučaju bilo dobro da pročita sporazum, jer će, ako ga pročita, među ostalim saznati da svi procesni rokovi, pa i oni o odabiru arbitražnih sudaca počinju teći kada Hrvatska potpiše ugovor za ulazak u Europsku uniju". Istaknula je da je Hrvatska upravo to i htjela - razdvojiti završetak pregovora od rješenja graničnog spora. Milanovića je uputila i da pročita Poslovnik o radu Sabora jer bi tada, kako je rekla, saznao da sjednicu Sabora ne može sazvati predsjednica Vlade, nego predsjednik Sabora.

Na upit hoće li ministar financija i potpredsjednik HDZ-a Ivan Šuker biti novi potpredsjednik Vlade ili ministar gospodarstva, s obzirom da je s njom danas bio na svečanosti u Sisku, odgovorila je da iz toga ne treba izvlačiti nikakve zaključke o tome tko će biti novi ministar gospodarstva. Najavila je da će odluku o novom potpredsjedniku Vlade i ministru gospodarstva donijeti idućeg tjedna.

Odbila je komentirati hoće li bivši ministar Borislav Škegro, kojeg je jučer primila na razgovor u Vladi, biti novi potpredsjednik Vlade ili ministar gospodarstva. "Mnogi ljudi dolaze u Vladu i bilo bi potpuno pogrešno iz toga izvlačiti zaključke", kazala je.

Premijerka Jadranka Kosor najavila da će idući tjedan objaviti ugovor INE i MOL-a.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika