07.11.2009. / 16:16

Autor: Hina

Kajin: Thompson i u Istri, ali nakon što se odrekne filoustaštva

Osvrćući se na Bandićevi izjavu kako će za Hrvatsku "raditi kao konj", Kajin je kazao da se s konjima radilo prije 60 godina, a da sada Hrvatsku treba modernizirati i raditi s "američkim traktorom koji vuče devet plugova"

Predsjednički kandidat Damir Kajin danas je u Splitu oštro kritizirao protukandidate Milana Bandića i Nadana Vidoševića te bivšega premijera Ivu Sanadera, a u izjavi novinarima nije isključio mogućnost da pjevač Marko Perković Thompson organizira koncert i u Istri ako se odrekne "koketiranja sa ustaštvom".

"Bandić i Vidošević ne žele mijenjati prilike u Hrvatskoj jer im je zadnjih 20 godina bilo i previše dobro", kazao je Kajin na tribini u Splitu.

Osvrćući se na Bandićevi izjavu kako će za Hrvatsku "raditi kao konj", Kajin je kazao da se s konjima radilo prije 60 godina, a da sada Hrvatsku treba modernizirati i raditi s "američkim traktorom koji vuče devet plugova".

Za protukandidata Splićanina Vidoševića rekao je da "ima više nekretnina po Istri, Gorskom kotaru i Zagrebu nego u Splitu".

Osvrnuo se i na bivšeg premijera Ivu Sanadera za kojega je rekao da je "pobjegao" kako se ne bi morao suočiti s onim što je njegova vlast prouzročila - korupcijom.

"Vidimo da svi putovi vode prema njemu, on je postavio temelje 'hobotnici' u Hrvatskoj", kazao je Kajin, dodavši da su ljudi koje je Sanader postavio, Ivan Mravak (HEP), Damir Polančec i Darko Marinac (Podravka) i Zdravko Livaković (HAC) sada pod istragom.

Ustvrdio je kako se "pravi udar unutar HDZ-a može očekivati nakon predsjedničkih izbora".

Za predsjednika Stjepana Mesića rekao je da je "antologijski predsjednik jer je otvorio neke afere, depolitizirao vojsku i počeo detuđmanizaciju".

Istaknuo je da se prijavio za predsjedničku utrku kako bi upro prstom "u bandu lopovsku koja 90-tih godina prošlog stoljeća nije imala ništa, a sada su stubovi društva".

Ponovio je kritike na račun arbitražnog sporazuma sa Slovenijom rekavši da će Slovenija u konačnici dobiti najmanje 100 četvornih kilometara teritorijalnih voda Hrvatske.

Nakon tribine Kajin je na Rivi novinarima rekao kako pjevač Thomson može slobodno nastupati i u Istri ali se najprije treba lišiti "filoustaštva i koketiranja s ustaštvom". "Da je Thomson kojim slučajem slušao nas, danas mu se ne bi zabranjivalo putovanje diljem Europe", ustvrdio je predsjednički kandidat Damir Kajin.

Vezane vijesti

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Neki će reći da Damira Kajina, potpredsjednika IDS-a, još nitko nije obavijestio da je vlast nedavno osvojila koalicija u kojoj sudjeluje njegova… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 07.11.09. 20:37

mogao bi ti biti zastupnik Roma malo dosta imas njihove fizionomije....


registracija
4/1/09

miroljubiv, 07.11.09. 21:50

Kajine,zaboravio si predstaviti svoj program eventualnim glasačima.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika