07.11.2009. / 16:25

Autor: Hina

Josipović: Pobijedit ću Bandića, onda je na redu pretvorbeni kriminal

"Privatizacija je najveći kriminal koji se dogodio u Hrvatskoj", kazao je dodavši kako je opravdan zahtjev gradonačelnika Zvonimira Mršića da država prepusti Gradu Koprivnici upravljanje sa 25 posto vlasničkog udjela u Podravki

SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović izjavio je danas u Koprivnici da će na predsjedničkim izborima pobijediti nezavisnog kandidata Milana Bandića, ustvrdivši pritom da je SDP i dalje stabilna stranka, unatoč nekim neslaganjima i raspravama.

Na upit novinara je li Bandićeva kandidatura i sve glasniji sukobi u vrhu stranke početak raskola u SDP-u Josipović je kazao kako se Bandić, kao i svi, ima pravo kandidirati ali da će dojučerašnjeg stranačkog kolegu na izborima pobijediti.

"Bandić na izbore izlazi kao nezavisan kandidat, a SDP je, unatoč nekim neslaganjima i raspravama i dalje stabilna stranka", kazao je Josipović.

Komentirajući aferu Podravke ustvrdio je kako je riječ o još jednom u nizu kriminalnih privatizacijskih slučajeva.

"Privatizacija je najveći kriminal koji se dogodio u Hrvatskoj", kazao je dodavši kako je opravdan zahtjev gradonačelnika Zvonimira Mršića da država prepusti Gradu Koprivnici upravljanje sa 25 posto vlasničkog udjela u Podravki.

Naglasio je kako je sada najvažnije da se tvrtka oporavi od štete koja joj je nanesena aferama.

Josipović nije želio nagađati je li bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec bio upleten u kriminal u Podravki, no ustvrdio je da je neupitna Polančecova politička odgovornost.

Ako bude izabran za predsjednika Josipović je kao jednu od najvažnijih zadaća istaknuo borbu protiv korupcije.

"Korupcija Hrvatsku godišnje košta više od 12,5 milijardi kuna, najveće je zlo koje nam se događa i zato ću se prvo obračunat s tim problemom. Zaključio sam s građanima savez u borbi protiv korupcije i kriminala i taj savez će pobijediti", kazao je SDP-ov predsjednički kandidat koji danas obilazi Koprivničko-križevačku županiju.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 07.11.09. 20:31

ljigav si ti i samo se tjrsi,ti ces u borbu protiv kriminala kada i tnoj prijatelj Stipe koji je isto u toj hobotnici samo sta je on glava hobotnice.ti nemas onu stvar za tu borbu a potpuno si nepoznat,a kako se ti samo obogfati......


registracija
28/12/08

smokeonthewater, 08.11.09. 10:19

... da se želio boriti protiv bilo koje vrrste kriminala, ovaj albino ciciban bi bio državni odvjetniik, agent USKOK-a, istražitelj DORH-a ili "uskočki" sudac ... ustavna pozicija predsjednika držav je da se kao predstavnik izvršne vlasti ne smije miješati u rad pravosudnih tijela ... kako se misli ovaj bezbojni boriti protiv korupcije ... ? ... deklarativno kao do sada a zatvarajući oči pred očiglednom muljažom koju njegova partija već godinama u Glavnogradu radi a to sad kad im se bandić otrgao, budaletine kao napadaju i osuđuju ... strava ...


registracija
4/1/09

miroljubiv, 08.11.09. 12:33

Nakon feminiziranog premijera u egzilu,prosvjetljeni iluminati nude nam isto takvog budućeg predsjednika.slučajno ili se to netko ruga hrvatskom izbornom tijelu? Josipović je precrtani lik nalik na Phillipa Seymoura,glumca iz "Capotea".još da i predsjedničke kandidatkinje počnu oponašati ovakve kandidate,imamo pravu sliku Hrvatske,onakva,kakva se želi kaptolskim dekretom potpuno zataškati.tetkice i mafija u istom klinču pod plaštom Kaptola,ovo je ideja za predstavu Mani Gotovac,nadam se da će još netko došapnuti za ideju,umjesto da glorificira omraženog nam ex premijera.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika