08.11.2009. / 12:02

Autor: Totalsport

Haye: Slomio sam ruku na Valujevu, ali to je mala cijena za naslov

Britanski boksač David Haye (29) dokazao je sinoć u Nürnbergu da nije jak samo na riječima već i na djelima pobjedom nad Nikolajev Valujevim (36) u borbi za naslov prvaka u teškoj kategoriji po WBA verziji

Nikolaj Valujev i David HayeNikolaj Valujev i David HayeBritanski boksač David Haye (29) dokazao je sinoć u Nürnbergu da nije jak samo na riječima već i na djelima pobjedom nad Nikolajev Valujevim (36) u borbi za naslov prvaka u teškoj kategoriji po WBA verziji.

Haye je pobijedio 36-godišnjeg ruskog diva odlukom sudaca nakon 12 rundi u borbi koja možda nije mogla zadovoljiti boksačke sladokusce, ali koja je ipak pokazala da Britanac veći boksači znalac.

- Ovo je za mene ostvarenje sna. Borio sam se protiv najvećeg (213cm) teškaškog prvaka na svijetu i velikim udarcima sam ga uspio pobijediti. Sada ću partijati cijelu noć – rekao je Haye, koji se po završetku meča požalio da je tijekom borbe slomio desnu ruku.

- Ozlijedio sam desnu ruku u drugoj ili trećoj rundi i pokušao sam to nekako kompenzirati, što je razlog zašto sam više udarao do kraja ljevicom. Ruka me boli i jako je osjetljiva i zato sam je koristio neredovito. Njegova je glava čvrsta, to je nešto najtvrđe u što sam ikada udarao, nešto poput udaranja u zid od cigle. Skoro sam siguran da mi je ruka slomljena, ali to je mala cijena za platiti naslov svjetskog prvaka – nastavio je britanski boksač, koji je potom Valujeva nazvao amaterom.

- Ljudi sumnjaju u moje sposobnosti, ali znaju da sam udarač. Protiv Valujeva nije sve išlo glatko, ali učinio sam dovoljno za pobjedu i to je sve što me zanima. Valujev je izgledao poput amatera. Mogao sam spustiti ruke isturiti glavu pred njega.

Euforični Haye potom je ipak spustio loptu na zemlju i - kako to često biva u njegovu slučaju - proturječio samom sebi.

- Ja sam čovjek koji kaže sve što misli i to ponekad uzrujava ljude. Ali jako poštujem Valujeva, pokazao je da zna primiti jake udarce i vjerujem da će se ponovo jednom boriti za naslov – zaključio je novi svjetski prvak koji je Valujevu nanio tek drugi poraz u 53. borbi u karijeri; jedini prije Hayea Valujeva je pobijedio Uzbek Ruslan Čagajev.

Vezane vijesti

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Hrvatski boksač teške kategorije Marko Čalić pobijedio je danas Estonca Karson Raina u četvrtfinalu europskih kvalifikacija za Olimpijske igre. Ostao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika