08.11.2009. / 19:23

Autor: Nacionalova redakcija

Fižuliću dijagnosticiran karcinom, operacija u SAD

Iz Magme su obavijestili Zagrebačku burzu da će Fižulić biti operiran na Mayo Clinic zbog adenokarcinoma prostate, dijagnosticiranog 23. rujna ove godine

Goranko FižulićGoranko FižulićGoranku Fižuliću, suvlasniku i predsjedniku uprave trgovačke kompanije Magma, dijagnosticiran je karcinom prostate zbog čega će biti operiran u Sjedinjenim Državama.

Kako je priopćeno iz Fižulićeve kompanije, "Magma je danas (8. studeni; op.a.) obavijestila Zagrebačku burzu da će predsjednik uprave Goranko Fižulić biti podvrgnut operativnom zahvatu Robotic Prostatectomy u Mayo Clinic, Rochester, MN, SAD, u petak 20.11.2009. Očekuje se da boravak u bolnici ne traje duže od jednog ili dva dana te prekid redovnog radnog ritma nije izgledan. Navedeni zahvat temelji se na dijagnozi Adenocarcinoma Prostatae postavljenoj 23.9.2009."

Radi se o adenokarcinomu, prema stručnoj literaturi, najčešćem zloćudnom tumoru prostate, koji u principu dugo vremena ne pravi probleme oboljelom i liječnici ga često otkrivaju slučajno. Međutim, medicina upozorava na tzv. manifestni adenokarcinom, koji je maligniji i karakterizira ga brzi rast i rano metastaziranje, najčešće u kosti i pluća.

Vezane vijesti

Tvrtka na izdisaju, a šef glumi velikog morskog vuka

Tvrtka na izdisaju, a šef glumi velikog morskog vuka

Ako se ne dogodi čudo - a čuda su u biznisu rijetka - u iduća dva tjedna napokon bi trebao biti otvoren stečaj Magme. Uvod u konačni čin propasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika