09.11.2009. / 07:51

Autor: Nacionalova redakcija

Kler poriče podjelu Kaptola oko arbitraže: 'To je podmetanje medija'

U isitom je tekstu stajalo da je dio klera koji se slaže s Bozanićem mišljenja kako sporna izjava nije postigla nikakav rezultat u Hrvatskoj, ali i što je još gore, crkveni istup poremetio je i inače odlične odnose sa slovenskom Crkvom jer su na izjavu hrvatske komisije Iustitia et pax žurno reagirali iz njezine slovenske inačice

Hrvatska biskupska konferencija odaslala je priopćenje u medije u kojem se demantiraju napisi iz jučerašnjeg teksta u Večernjem listu o navodnom duboko podijeljenom mišljenju kaptolskih čelnika po pitanju izjave Komisije "Iustitia et pax" Hrvatske biskupske konferencije o arbitražnom sporazumu sa Slovenijom.

U tom se naime tekstu ističe kako je rečena komisija očigledno objavila spormu izjavu bez saznanja kardinala Josipa Bozanića, pošto je on navodno bio jako negativno iznenađen njezinim tonom i sadržajem. U isitom je tekstu stajalo da je dio klera koji se slaže s Bozanićem mišljenja kako sporna izjava nije postigla nikakav rezultat u Hrvatskoj, ali i što je još gore, crkveni istup poremetio je i inače odlične odnose sa slovenskom Crkvom jer su na izjavu hrvatske komisije Iustitia et pax žurno reagirali iz njezine slovenske inačice.

Ovako je cjelokupni tekst demantirao HBK: "U današnjem izdanju Večernjeg lista, a što su prenijeli i neki drugi mediji, na naslovnici i u članku na drugoj stranici senzacionalistički se podmeće tvrdnja o nejedinstvu crkvenog vrha oko izjave Komisije "Iustitia et pax" Hrvatske biskupske konferencije od 31. listopada. U potpunosti odbacujemo takve tvrdnje kao neistinite i nedobronamjerne", piše u navedenom priopćenju, potpisanom od strane predstojnika Tiskovnog ureda Hrvatske biskupske konferencije Zvonimira Ancića.

Vezane vijesti

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko usprotivio se u ponedjeljak planiranom nastavku gradnje pravoslavne… Više

Komentari

registracija
30/12/08

csiki, 09.11.09. 09:54

Crkva ne treba da se mesa u politiku ima on svoje probleme u istoriji samo su izazvali strahote.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika