09.11.2009. / 11:35

Autor: Boris Bilas

Uprava Podravke protiv Tedeschija: Neće nas napadati netko sa srednjom školom

"Doista je nisko da nas napada netko tko ima samo srednju školu. Ako mu treba sufinancirati fakultet , Podravka je dosada uložila mnogo u razvoj kadrova u Hrvatskoj" poručio je Tedeschiju, trenutačno prvi čovjek Podravke Miroslav Vitković

Član Uprave Podravke Miroslav VitkovićČlan Uprave Podravke Miroslav VitkovićNakon što je krajem prošlog tjedna vlasnik Atlantik grupe Emil Tedeschi u jednim dnevnim novinama kritizirao način vođenja Podravke te je pozvao državu da proda svoj udio u toj kompaniji za koju je i on zainteresiran, javili su se iz Uprave ove tvrtke.

Tedeschi je kazao kako je "Podravka primjer na kojemu se država stalnim političkim uplivima i stranačkim kadroviranjem pokazala lošim upravljačem", te je dodao kako bi se izlaskom politike stvorile pretpostavke za profesionalno i odgovorno funkcioniranje nadzornih i upravljačkih tijela Podravke.

Ovi komentari nisu dobro primljenio u Koprivnici gdje su shvaćeni kao teška kritika vođenja Podravke, pa se rekacije nije trebala dugo čekati.

Ako treba, platit ćemo Tedeschiju fakultet

"Od svih domaćih kompanija u prehrambenoj industriji, Podravka ima najviše internacionaliziran biznis i to u 17 zemalja. Zbog toga je doista nisko da nas napada netko tko ima samo srednju školu. Ako mu treba sufinancirati fakultet , Podravka je dosada uložila mnogo u razvoj kadrova u Hrvatskoj" poručio je Tedeschiju, trenutačno prvi čovjek Podravke Miroslav Vitković u razgovoru za business.hr.

Emil Tedeschi, naime, stvarno ima završenu samo srednju školu, a upravo pohađa Zagrebačku školu ekonomije i menadžmenta.

Upitno članstvo u HUP-u

U Podravci su zadovoljni što postoji interes za kompaniju i navode kako bi im bilo drago da je za njih zainteresirana velika internacionalna tvrtka poput Nestlea "jer bi dionica odletjela u nebo i svi bi bili sretni".

No, osim na vlasnika Atlantic grupe u Podravci su ljuti i na Hrvatsku udrugu poslodavaca jer je upravo od njih potekla ideja o preuzimanju Podravke od strane domaćih kompanija zbog toga Vitković čak prijeti i istupanjem koprivničke tvrtke iz ove udruge.

"Izvjestio sam HUP da takvo ponašanje jedne tvrtke članice prema drugoj nećemo tolerirati. Podravka plaća jako visoku članarinu HUP-u, a ako treba Podravka će i istupiti iz te udruge", kazao je za business.hr Miroslav Vitković.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
18/8/09

Sranger73, 11.11.09. 10:39

Nije nisko - nego je gospodi iz Podravke ispod časti da ih tolike sa visokim školama, kritizira, na njihovu žalost, čovjek koji je dokazao da nije bitan stupanj stručne spreme za uspješnost poslovanja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika