09.11.2009. / 17:55

Autor: Ivica Medo

Ćiro o Hrvatima: Vikali mi 'Ćiro pederu', a sada navijaju za mene

Uoči prve utakmice doigravanja za odlazak na SP 2010. s Portugalom u Lisabonu, reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u zagrebačkom hotelu Westin

Miroslav Blažević s reprezentativcima Bosne i Hercegovine Edinom Džekom, Zvjezdanom Misimovićem i Nemanjom SupićemMiroslav Blažević s reprezentativcima Bosne i Hercegovine Edinom Džekom, Zvjezdanom Misimovićem i Nemanjom SupićemReprezentaciju Bosne i Hercegovine 14. studenoga na čuvenom stadionu Luz u Lisabonu očekuje prva utakmica doigravanja s Potugalom za odlazak na SP 2010. u Južnoafričku Republiku.

Izbornik BiH Miroslav Blažević odlučio je da pripreme za taj veliki ogled krenu iz zagrebačkog hotela Westin gdje su danas u poslijepodnevnim satima okupila većina BiH reprezentativaca.

"Iz ovog hotela odlazili smo na utakmice slavne 1982. kada sam s Dinamom osvojio naslov prvaka Jugoslavije. Odavde su kretale i sve akcije 'brončanih' iz Francuske, pa sam odlučio da tradiciju nastavim i s Bosnom i Hercegovinom", kaže Ćiro Blažević koji je oduševljen velikom potporom hrvatskih građana reprezentaciji susjedne BiH.

"Jako sam sretan zbog toga. Do sada su mi vikali 'Ćiro pederu', a sada navijaju za mene", u svojem stilu ispalio je Ćiro.

Podrškom hrvatskih navijača zadovoljan je i bosanski dragulj iz Lyona Miralem Pjanić.

"Da se Hrvatska plasirala u doigravanje i mi bismo navijali za nju. Svi smo sretni zbog podrške koju ovdje uživamo", kaže veznjak BiH reprezentacije koja će do četvrtka boraviti u Novom Vinodolskom, a onda će preko Sarajeva u petak krenuti put Lisabona na megdan velikom Portugalu, u čijem sastavu, čini se, neće biti ozlijeđenog Cristiana Ronalda, unatoč tome što ga je izbornik Carlos Queiroz uvrstio u svoj popis reprezentativaca za tu utakmicu.

"Pozvali su ga jer žele da im bude podrška. No bez obzira što Ronaldo vjerojatno neće igrati, očekuje nas izuzetno teška utakmica, tamo moramo biti u najboljem izdanju ako želimo napraviti povoljan rezultat. Od mojih igraća ću tražiti odlučnost, hrabrost i inteligenciju. Neću toliko tražiti galvanizaciju, već opuštenost kako bi najvažniji adut bio nazočan - a to je nogometna inteligencija. Kada ste previše napaljeni, zna se izgubiti lucidnost", zaključio je Ćiro Blažević.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
13/10/09

branimir, 09.11.09. 19:13

Čiro, Gotovac, Pokos, Žuži Jelinek... Hrvatska je zaista bogata zemlja!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika