10.11.2009. / 12:34

Autor: Nacionalova redakcija

Neizvjestan posao: Fiat bi Zastavu, al' nema da plati

Odgođeno potpisivanje ugovora između Fijata i Vlade Srbije jer talijani nisu predočili biznis plan i nisu uplatili 100 milijuna eura

Srbijanski predsjednik Boris Tadić posjetio je krajem prošle godine Kragujevac, nakon najave Fiata o ulaganju 800 milijuna eura u ZastavuSrbijanski predsjednik Boris Tadić posjetio je krajem prošle godine Kragujevac, nakon najave Fiata o ulaganju 800 milijuna eura u ZastavuPotpisivanje aneksa ugovora između Fiata i Vlade Srbije o preuzimanju kragujevačke Zastave, najavljeno 9. studenog nije se jučer dogodilo. Tim je ugovorom trebala biti formirana tvtka 'Fijat automobil Srbija', koja bi upravljala nekadašnjim jugoslavenskim divom autoindustrije.

Kako prenosi beogradski dnevni list Danas do potpisivanja ugovora nije došlo jer talijanska strana nije dostavila 'biznis plan nove kompanije'. Tim planom trebalo je biti utvrđeno koliko će se automobila proizvoditi u 'šumadijskom Detroitu', koje klase će biti ta vozila i na kojim će se tržištima prodavati.

Isto tako Fiat nije uplatio obećanih prvih 100 milijuna eura za razvoj Zastave, a koji pretpostavlja izgradnju nove tvronice i njeno opremanje suvremenom tehnologijom. Iz Vlade Srbije, novinarima Danasa, poručili su kako u svemu tome ne vide nikakve komplikacije ni probleme.

Manje su optimistični u upravi propale autoindustrije i njenom sindikatu koji su uvjerenja kako bi Talijani preuzeli Zastavu, ali bez ikakva novca.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika