10.11.2009. / 12:43

Autor: Boris Bilas

Todorić širi carstvo: Agrokor kupio Vupik za 30 milijuna kuna

Osim Agrokora, valjanu ponudu dali su i M-San ulaganja i Žito. Oni su za ponuđeni paket dionica nudili osim jedne kune, zadržavanje 847 zaposlenih na tri godine i ulaganja od 403,7 milijuna kuna u pet godina

Ivica TodorićIvica TodorićU Hrvatskom fondu za privatizaciju objavili su kako je vukovarski Vupik prodan Agrokoru. Očekuje se kako bi zbog obećanih investicija ovim potezom trebao započeti novi razvoj vukovarskog kraja, prenosi hrt.hr.

Agrokor je za 1.251.163 dionice koje čine 87,98% temeljnog kapitala Vupika ponudio 30 milijuna kuna. U petogodišnjem razdoblju Akrokor se obvezao uložiti 430 milijuna kuna i zadržati 847 zaposlenih u trogodišnjem razdoblju.

U ponudi je bio i prijenos 25% plus jedne dionice radnicima bez naknade. O tome je sa Samostalnim sindikatom poljoprivrede, prehrambene industrije i vodoprivrede Hrvatske (PPDiV) sklopio sporazum.

Osim Agrokora, valjanu ponudu dali su i M-San ulaganja i Žito. Oni su za ponuđeni paket dionica nudili osim jedne kune, zadržavanje 847 zaposlenih na tri godine i ulaganja od 403,7 milijuna kuna u pet godina.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika