10.11.2009. / 13:43

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

HFP prodaje tvrtke kako bi isplatio plaće svojim radnicima i riješio kredite

Nominalna vrijednost svih dionica s te liste, rekao je predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak, iznosi 329 milijuna kuna, a tržišna 384,9 milijuna kuna

Vedran DuvnjakVedran DuvnjakUpravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju danas je po prvi put zasjedao u novom sastavu. Naime, nakon odlaska Damira Polančeca, na čelu UO-a zamijenio ga je Petar Čobanković, a uz njega kao nove članicce imenovane su ministrica Bianca Matković i državna tajnica Ministarstva gospodarstva Tamara Obradović-Mazal. Novi UO je ujedno poručio kako zbog nagomilanih predmeta očekuje sjednicu svaka dva tjedna.

Predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak najavio je kako će HFP-a organizirati javnu dražbu na Zagrebačkoj burzi na kojoj će prodati dionice 87 društava za gotovinu. Među tvrtkama koje će se naći na bubnju su i vrlo mali udjeli u Ledu, Jamnici, Končar elektroindustriji, Belišću, Varteksu, Tankerskoj plovidbi, i dr.

Nominalna vrijednost svih dionica s te liste, rekao je predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak, iznosi 329 milijuna kuna, a tržišna 384,9 milijuna kuna.

Tako bi prodaja tih dionica, kaže Duvnjak, pomogla Fondu da smanji svoje kreditne obveze, isplati plaće svojim radnicima te da i dalje odobrava pozajmice društvima iz svog portfelja.

Duvnjak je pritom iznio podatak da je Fond u prošloj i do kraja rujna ove godine ukupno odobrio više od 400 milijuna kuna pozajmica društvima u većinskom državnom vlasništvu, a većinu od tog iznosa nije uspio i naplatiti.

Fondu za nove pozajmice trebaju dodatna sredstva, a kako se ne želi više zaduživati kod banaka, odlučeno je da se spomenute dionice prodaju na Burzi za gotovinu.

Vezane vijesti

Duvnjaku druga kaznena prijava

Duvnjaku druga kaznena prijava

U POSLOVNIM KRUGOVIMA sve se češće može čuti vijesti kako je bivši predsjednik Fonda za privatizaciju, Vedran Duvnjak, u većim problemima nego što se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika