10.11.2009. / 14:27

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Hebrang živnuo: 'Primorac je dezerter, isto kao i Nadan Vidošević'

"Prvi put imamo bitku desnice protiv desnice. Cilj toga je da u drugi krug predsjedničkih izbora uđu dva ljevičara", rekao je Hebrang, ističući da je čvrsto odlučio onemogućiti taj plan. Ustvrdio je i kako on jedini, "za razliku od ostalih predsjedničkih kandidata, ima program"

Andrija HebrangAndrija HebrangPredsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Zadru, na kojoj je predstavio svoj izborni program pod nazivom "Za europsku i ponosnu Hrvatsku", da su uvjeti u kojima je počela predsjednička kampanja vrlo neobični jer se on kao kandidat desnog centra mora boriti protiv još najmanje petero političara koji drže da pripadaju desnom centru i protiv gotovo trojice s lijevog centra.

"Prvi put imamo bitku desnice protiv desnice. Cilj toga je da u drugi krug predsjedničkih izbora uđu dva ljevičara", rekao je Hebrang, ističući da je čvrsto odlučio onemogućiti taj plan. Ustvrdio je i kako on jedini, "za razliku od ostalih predsjedničkih kandidata, ima program".

Vrlo ozbiljno razdoblje

Ocijenio je da je sljedeće petogodišnje razdoblje za Hrvatsku vrlo ozbiljno jer Hrvatska ulazi u Europsku uniju i samo o nama ovisi hoćemo li iskoristiti fondove EU-a.

Govoreći o ulozi predsjednika, istaknuo je kako on, među ostalim, mora postati i subjekt gospodarskog razvoja Hrvatske. "On mora vladi i predlagati određene reforme, okupiti oko sebe sve, lijeve i desne, da postanemo ravnopravna članica EU-a", rekao je.

Jasenovac pa Bleiburg

"Ako želimo dosegnuti barem srednji standard EU-a, moramo napraviti velike i bolne reforme u gospodarstvu, a razjedinjena zemlja ne može donositi velike reforme", ustvrdio je, dodajući kako je upravo uloga predsjednika da okupi sve opcije, za razliku od sadašnjeg predsjednika koji favorizira lijevu opciju. "Dobije li Hrvatska novog predsjednika ljevičara, nastavit će se smjer iz prošlih 10 godina, a on nije bio dobar", naveo je Hebrang.

Odgovarajući na novinarska pitanja, rekao je da svim žrtvama iz prošlosti treba iskazati poštovanje, a budući predsjednik trebao bi "prvo otići u Jasenovac, a odmah sutradan u Bleiburg".

Odbacili su HDZ kao staru krpu

Govoreći o protukandidatima, svojim bivšim stranačkim kolegama Nadanu Vidoševiću i Draganu Primorcu, rekao je kako su oni iznevjerili stranku pa će prema tome iznevjeriti i birače.

Prema Hebrangovom mišljenju, Primorac i Vidošević su 'kao staru krpu odbacili stranku koja ih je stvorila'. "Sada se grade domoljubima iako je 91. jedan pobjegao u Zagreb, a drugi u Ameriku", rekao je Hebrang. Upitan zašto HDZ nije otprije pročitao prozvani dvojac, predsjednički kandidat Hebrang je rekao 'da je Vidošević bio u HGK koju HDZ nije pažljivo pratio, a Primorac je svoje dezerterstvo počinio prije nego što je ušao u HDZ, pa je stranka mislila da se popravio'.

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 10.11.09. 16:50

naš novi i pošteni predsjednik andrija hebrang svi ostali prodaju maglu nebi im dao ni da nacrtane ovce čuvaju i njih bi ukrali


registracija
6/10/09

pfefer, 10.11.09. 16:51

tako je van iz hdz sa izdajicama bravo hebrang


registracija
9/11/09

superhik, 10.11.09. 18:44

Ovaj put Andrija govori istinu. Primorac se sam hvali kako je bio u Americi a otisao je tocno kada je pocinjao domovinski rat. Vratio se kada je rat zavrsio. Sada ima status branitelja? Pa gdje se to borio ako je cijelo vrijeme rata bio u Americi? Mnoge bi zanimao taj odgovor. Kako mozes biti branitelj ako si citavo vrijeme rata na drugom kontinentu?


registracija
8/8/09

tovar62, 11.11.09. 08:22

Primorac ili Bandic ovi drugi idu po partizanski pa nisu svi mogli nositi pusku,,,a gospodine Hebrang zasto si dozvolija pljacku dok su sinovi ginuli,bolje biti i u Americi nego ratni profiter,nego daj casnu ostavku na sve funkcije,a valjda ce mladi konacno shvatiti da od starih fosila nema nista....


registracija
7/10/09

Master55555, 04.12.09. 12:02

necu glasati za njega, ali oduzmemo li sve politikanstvo ostaje recenica da: "je sljedeće petogodišnje razdoblje za Hrvatsku vrlo ozbiljno jer Hrvatska ulazi u Europsku uniju".

dakle treba nam i za to sposoban predsjednik


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika