10.11.2009. / 14:36

Autor: Martina Čizmić

Germanwings slavi pet godina u Hrvatskoj

Germanwings u 2009. godini u Hrvatskoj ostvaruje visoku popunjenost sjedala od 82,6 posto

Andreas EngelAndreas EngelNjemački niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Germanwings obilježava sedam godina od osnutka kompanije te pet godina od dolaska u Hrvatsku, a dodatni razlog za slavlje su odlični rezultati u 2009. godini predstavljeni na današnjoj konferenciji za novinare. Tako je Germanwings tijekom ove godine dosad prevezao 375 tisuća putnika iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule, prvenstveno u Köln i Stuttgart, te dosegao popunjenost sjedala od 82,6 posto, što je još bolji rezultat od lanjskog.

“Prema dosadašnjim rezultatima procjenjujemo da će ova godina, što se tiče hrvatskog tržišta, za Germanwings biti najbolja dosad. Do kraja godine u Hrvatskoj očekujemo oko 400.000 putnika, a osobito nas veseli što su hrvatski putnici prepoznali vrijednost naše ponude letova s presjedanjem i usluge ‘Smart Connect’ pa često rezerviraju letove prema Stockholmu, Beču, Londonu i Reykjaviku”, istaknuo je Andreas Engel, direktor za međunarodne odnose s javnošću Germanwingsa.

Germanwings nudi više

Za uspješno poslovanje i u vrijeme ekonomske krize zaslužne su brojne različite mjere te potezi koje je Germanwings poduzeo kako bi unaprijed smanjio kapacitete i uštedio na težini zrakoplova, a time i na potrošnji goriva. Kompanija se fokusira na ponudu linija prema glavnim europskim poslovnim gradovima, jer poslovni putnici trenutno čine 42 posto ukupnog broja putnika.

“S obzirom da Germanwings putnicima nudi veći raspon usluga od konkurentskih niskotarifnih prijevoznika, visoku razinu kvalitete te brojne dodatne pogodnosti, ne čudi što se povećao broj poslovnih putnika na našim linijama koji usred trenutne poslovne klime traže jeftinije letove”, dodao je Andreas Engel. Ujedno je naglasio i kako Germanwings i dalje raste, što pokazuje i uvođenje novih destinacija u zimskom planu letenja te ljetnom planu letenja za 2010. godinu.

Vezane vijesti

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Udružuju se Croatia Airlines i Adria Airways?

Hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines i slovenski nacionalni prijevoznik Adria Airways mogli bi uskoro početi razgovore o udruživanju,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika