10.11.2009. / 19:06

Autor: Martina Čizmić

Druga žrtva svinjske gripe: U Splitu umrla trogodišnja djevojčica

Za sada je samo u Zagrebu od svinjske gripe obolilo gotovo 1000 ljudi, dok je u cijeloj Hrvatskoj između 1500 i 1600 oboljelih

Dvoje je pacijenata skinuto sa respiratora i njihovo stanje je boljeDvoje je pacijenata skinuto sa respiratora i njihovo stanje je boljeHrvatska je dobila i drugu žrtvu svinjske gripe. Kako je na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio ministar zdravstva Darko Milinović, u Splitu je od posljedica zaraze virusom H1N1 preminula trogodišnja djevojčica.

Djevojčica je bolovala od leukemije, a u bolnicu u Splitu dovezena je 5. studenog u vrlo teškom stanju.

"Da nije dobila virus H1N1, vjerojatno bi se izvukla", istaknuo je predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC Split Neven Pavlov.

Večernji list piše kako nitko iz bolnice nije obavijestio roditelje da je njihova kći umrla zbog svinjske gripe, već su o tome doznali na televiziji kada je to objavio ministar Milinović.

Bolnice preraspodjeljuju respiratore

Za sada je samo u Zagrebu od svinjske gripe obolilo gotovo 1000 ljudi, dok je u cijeloj Hrvatskoj između 1500 i 1600 oboljelih.

Ministar Milinović istaknuo je kako je od šestoro oboljelih koji su bili priključeni na ECMO respiratore, dvoje danas skinuto i stanje im se poboljšava, a ostali su stabilno.

Milinović je najavio kako će zagrebačka Klinika za infektivne bolesti zbog velikog priljeva pacijenata danas dobiti još četiri nova respiratora preraspodjelom unutar bolnica, te jedan ECMO aparat koji pomaže u disanju, koji se također može primijeniti kod ove bolesti.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika