10.11.2009. / 19:14

Autor: Hina

Murdoch optužuje Google: Kradete naš medijski sadržaj

Čini se da Google nisu pogodile te prijetnje. U priopćenju objavljenu u Londonu tvrtka je podsjetila da mediji nadziru sadržaje koje pristaju postaviti na Google News

Rupert MurdochRupert MurdochAustralski medijski magnat, Rupert Murdoch, optužio je američku internetsku tvrtku Google da krade sadržaje s njegova komunikacijskog carstva News Corporation, zaprijetivši da će blokirati pristup svojim stranicama.

"To su ljudi koji se zadovoljavaju time da uzmu sve što ih zanima, da kradu naše priče. Tvrdimo da kradu naše priče jer se njima služe bez novčane naknade", izjavio je Murdoch prošli vikend u intervjuuu tv postaji Sky News.

"Takav je Google, Microsoft, Ask.com, puno njih... Nisu se smjeli koristiti besplatnim pristupom sve ovo vrijeme i mislim da smo se uspavali", dodao je.

Glavni direktor News Corp kazao je kako namjerava spriječiti Googleov pristup svojim stranicama.

Čini se da Google nisu pogodile te prijetnje. U priopćenju objavljenu u Londonu tvrtka je podsjetila da mediji nadziru sadržaje koje pristaju postaviti na Google News.

"Tisak potpuno slobodno odlučuje hoće li se njegov sadržaj i koji dio tog sadržaja pojaviti među rezultatima pretrage", istaknula je tvrtka.

"Izdavači stavljaju svoj sadržaj na web jer žele da ga se pronađe, također se jako malo njih odlučuje ne uključiti svoj materijal na Google News i pretraživanje interneta. No, ako nam kažu da ga ne uključimo, to ne činimo", dodao je Google.

Vezane vijesti

Oh, divne li igre!

Oh, divne li igre!

Glasoviti istraživački novinar i dokumentarist John Pilger objavio je na svojoj službenoj stranici kritički osvrt na aktualnu istragu lorda Briana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika