11.11.2009. / 10:05

Autor: Martina Čizmić

Breglec najavljuje: Kad postanem šef HSLS-a Adlešič odlazi iz Vlade

Za razliku od Bregleca, Darinko Kosor i Davor Žmegač ne smatraju kako se HSLS treba povući iz Vlade, ali ni kako HSLS nema dovoljno utjecaja da dobije ministarsko mjesto

Dražen BreglecDražen BreglecStranački izbori u HSLS-u mogli bi se odraziti ne samo na budućnost te stranke već i na sastav Vlade. Naime, kako je najavio jedan od kandidata za predsjednika stranke, Dražen Breglec, ukoliko on postane šef HSLS-a tražiti će reviziju koalicijskog sporazuma sa HDZ-om.

Podsjetimo, prema koalicijskom sporazumu HSLS u Vladi ima samo jedno mjesto i to ono potpredsjednika Vlade na kojemu je trenutno Đurđa Adlešič.

HSLS zaslužuje ministarsko mjesto

"Neću pred HDZ postavljati nikakve ultimatume", najavio je Breglec za Jutarnji list, ali i dodao kako smatraju da bi trebali u Vladi imati jedno ministarsko mjesto jer kroz potpredsjednicu nisu prepoznatljivi. Ukoliko HDZ odbije takav dogovor, Breglec najavljuje povlačenje HSLS-a iz Vlade, odnosno odlazak Adlešič. Ali ne u potpunosti. On smatra da je moguće naći formulu prema kojoj će iskustvo Đurđe Aldešič 'i dalje dolaziti do izražaja'.

Inače, ona je prije nekoliko dana najavila svoj odlazak iz politike i istaknula kako će svoj mandat potpredsjednice Vlade predati na raspolaganja novom predsjedniku stranke.

No, za razliku od Bregleca, Darinko Kosor i Davor Žmegač ne smatraju kako se HSLS treba povući iz Vlade, ali ni kako HSLS nema dovoljno utjecaja da dobije ministarsko mjesto.

Vezane vijesti

'Ništa se nije promijenilo'

'Ništa se nije promijenilo'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas kako je aktualna vlada nastavlja tamo gdje je stala loša prethodna vlada te kako se tijekom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika