11.11.2009. / 11:36

Autor: Nacionalova redakcija

Štednja građana u Vaba banci dosegla 600 milijuna kuna

U prvih devet mjeseci ove godine Vaba d.d. banka ostvarila je neto dobit od 3,5 milijuna kuna

Igor ČičakIgor ČičakVaba d.d. banka Varaždin jučerašnji je poslovni dan završila dosegnuvši štednjom građana iznos veći od 600 milijuna kuna, a što u odnosu na kraj prošle godine predstavlja porast od 26 posto, priopćili su iz te banke.

Naime, štednja je na dan 31.12.2008. godine iznosila 477 milijuna kuna, dok je s jučerašnjim danom dosegla iznos od 601 milijun kuna.

U prvih devet mjeseci ove godine Vaba d.d. banka ostvarila je neto dobit od 3,5 milijuna kuna, dok je ukupna imovina iznosila 1,3 milijarde kuna. Ukupni kapital Banke povećan je na 156,7 milijuna kuna prije svega kao rezultat dokapitalizacije Banke koja je provedena u ožujku ove godine, a čime je temeljni kapital Banke povećan za 23,2 milijuna kuna.

U Vaba banci trenutno je u ponudi posebna akcija na oročenu štednju, u kunama do 7,5 posto godišnje na štednju na 6 mjeseci i eurima do 6,4 posto godišnja kamatna stopa, a za veće iznose klijenti mogu ostvariti dodatnu stimulativnu kamatu kojom Vaba banka posebno stimulira štednju klijenata koji štede na duži rok.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika