11.11.2009. / 12:24

Autor: Totalsport

Eduardo: Nije Hrvatska Brazil pa da uvijek ide na SP

Veliki je prostor Daily Mail posvetio napadaču Arsenala i hrvatske nogometne reprezentacije Eduardu da Silvi, kojem predviđa veću minutažu u dresu engleskog Premierligaša

Eduardo da SilvaEduardo da SilvaVeliki je prostor Daily Mail posvetio napadaču Arsenala i hrvatske nogometne reprezentacije Eduardu da Silvi, kojem predviđa veću minutažu u dresu engleskog Premierligaša.

“Arsenalov napadač Nicklas Bendtner mora pauzirati zbog jednostavne operacije prepona, Eduardo, koji je propustio utakmice Europskog prvenstva zbog loma noge, će čini se dobiti priliku da osigura mjesto u postavi Arsenea Wengera”, piše u tekstu kroz koji hrvatski napadač razgovara o klupskoj situaciji, ali se i osvrće na neuspjeh “vatrenih”u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

- U nekim utakmicama nismo igrali dobro. Na velikim smo turnirima prošlih godina kreirali iznenađenja, pa nam je ovo veliko razočarenje. Imamo dobre igrače i možda smo nešto u Južnoafričkoj Republici i mogli postići, no zemlji poput Hrvatske teško je izboriti svaki SP, nismo mi Brazil koji nikada ne propušta kvalificirati se - kazao je Eduardo.

- Iz ovih kvalifikacija ćemo izvući pouku i angažirati se za pripremu kvalifikacija za Euro 2012. godine.

Wengerova formacija 4-3-3 učinila je Arsenal najučinkovitijom momčadi engleskog nogometnog prvenstva. U uvodnih 11 utakmica londonski “topnici” su postigli 36 pogodaka, a Eduardu je drago što je i on dio te momčadi:

- Nije mi važno igram li na lijevoj ili desnoj strani, najvažnije je pomoći momčadi. Menadžer zna koje su naše kvalitete i kako ih uklopiti, a formacija u kojoj igramo nudi kreativnost u veznome redu, premda moramo biti oprezni u balansu između obrane i napada, što je za napadače težak zadatak - zaključio je Eduardo.

Vezane vijesti

'Neuspjeh Rija+20'

'Neuspjeh Rija+20'

Susret na vrhu UN-a o održivom razvoju Rio+20 završio se u petak usvajanjem izjave koja otvara put zelenom rastu planeta, više ekološki i socijalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika