11.11.2009. / 12:55

Autor: Hina

Srakić: 'Pokušavaju nas razjediniti, moramo sačuvati jedinstvo Crkve'

"Moramo ići, poput svetog Martina, ruku pod ruku bez obzira na to tko pripadao kojoj političkoj stranci", kazao je pozvavši političare da vjernike cijene kao vjernike i prihvate činjenicu da je hrvatski narod vjernički te da podnesu teret, ali i radost službe u kojoj se nalaze

Marin Srakić u društvu Vladimira ŠeksaMarin Srakić u društvu Vladimira ŠeksaNabiskup i metropolit đakovačko-osječki i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) mons. Marin Srakić, ukazao je služeći misu u otočkoj župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u povodu Dana Vukovarsko-srijemske županije, na potrebu očuvanja jedinstva Crkve.

"Ovih dana se pojavljuju članci u novinama, ne bi li se razbilo jedinstvo biskupa, ali to ne ide. Moramo sačuvati jedinstvo Crkve", poručio je nadbiskup Srakić dodajući kako je i sam znao reći saborskim zastupnicima kako mu je drago da ponekad sučele svoja mišljenja, ali da jedinstveno moraju djelovati kada su u pitanju interesi hrvatskog naroda i države.

"Moramo ići, poput svetog Martina, ruku pod ruku bez obzira na to tko pripadao kojoj političkoj stranci", kazao je pozvavši političare da vjernike cijene kao vjernike i prihvate činjenicu da je hrvatski narod vjernički te da podnesu teret, ali i radost službe u kojoj se nalaze.

Također je ukazao na pogubnost života u prošlosti koja, kako je rekao, može bit poput tamnice iz koje nema izlaza.

Vukovarsko-srijemska županija danas proslavlja Dan županije i blagdan zaštitnika sv. Martina.

Nakon mise, u Poduzetničkoj zoni u Otoku održat će se i svečana sjednica Županijske skupštine.

Vezane vijesti

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko usprotivio se u ponedjeljak planiranom nastavku gradnje pravoslavne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika