11.11.2009. / 13:21

Autor: Hina

Njemačka u šoku: Pronađena oproštajna poruka golmana reprezentacije

Na Enkea je naletio vlak koji je vozio brzinom 160-km na sat dok je prolazio pored Hannovera na putu između Hamburga i Bremena

Njemačka je policija otkrila oproštajnu poruku vratara njemačke reprezentacije Roberta Enkea (32), koji se u utorak bacio pod vlak.

"Možemo potvrditi da smo pronašli oproštajnu poruku, ali u znak poštovanja prema obitelji nećemo reći ništa više", kazao je glasnogovornik policije.

Na Enkea je naletio vlak koji je vozio brzinom 160-km na sat dok je prolazio pored Hannovera na putu između Hamburga i Bremena.

Policija je objavila da je Enkeov automobil pronađen parkiran pored tračnica, nezaključan i da je njegov novčanik bio unutra.

Samoubojstvo nakon obiteljske tragedije

Nakon više godina borbe s ozljedama i iznenadne smrti dvoje dvogodišnje kćerke 2006., Enke je konačno uspio dobiti mjesto u reprezentaciji i postati prvi reprezentativni vratar nakon povlačenja Jensa Lehmana. Neki njemački listovi pišu da je Enke primao psihološku pomoć. Iza njega su ostale njegova supruga i kćerka koju je par posvojio u svibnju.

Cijela je Njemačka u šoku u srijedu nakon vijesti o njegovoj smrti, kao i ostali sportski svijet.

"Strašno sam žalostan", kazao je "otac" nogometa Franz Beckenbauer. "Kada se čuje takva vijest, svi ostali problemi postanu nevažni", dodao je.

"Ostali smo bez riječi i puni smo ljutnje. Sve su naše misli upućene Robertovoj obitelji. Robert Enke je bio čudesan čovjek koji je živio život bez dramatiziranja", istaknuo je predsjednik njemačkog nogometnog saveza.

Foto: ReutersFoto: ReutersGlavne televizijske postaje cijeli dan posvetile su program smrti Roberta Enkea, dok njegovo lice zauzima većinu naslovnica novina.

Stotine navijača na ispraćaju

Stotine navijača okupile su se još u utorak navečer pred prostorijama njegovog kluba Hannovera kako bi ostavljali poruke, cvijeće i zapalili svijeće.

"Voljeli smo ga. Bio je naš idol. Nikada nećemo imati nekog poput njega. Ne samo za nas nego i za povijest nogometa ovo je velika tragedija", rekao je jedan navijač

"Svi smo šokirani i ne znamo što reći", kazao je menadžer reprezentacije Oliver Bierhoff.

Španjolski prvoligaš Barcelona je u utorak navečer prije početka utakmice španjolskog Kupa odala minutom šutnje počast Enkeu.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika