11.11.2009. / 14:16

Autor: Hina

Otvara se trgovački centar Westgate

U izgrađeni prostor stalo 1.200 kuća, a da bi električna energija koja se koristi za napajanje centra bila dovoljna za gradić od osam tisuća stanovnika

Westgate će službeno biti otvoren sutraWestgate će službeno biti otvoren sutraNajveći trgovački centar u Hrvatskoj "Westgate", uz autocestu Zagreb - Macelj kod Zaprešića u čiju gradnju je uloženo 270 milijuna eura i u kojem će raditi tri i pol tisuće ljudi, svečano se otvara večeras, a sutra počinje s radom.

Westgate je jedan od deset najvećih trgovačkih centara u Europi, a bude li sve po planu za narednih tri do pet godina trebao bi biti u samom europskom vrhu, rekao je na susretu s novinarima član grupe vlasnika i investitora i njihov glasnogovornik Ernst Kirchmayr.

Najveći u Hrvatskoj

Bruto površina objekta, koji je za 15 mjeseci izgradila Stipić Grupa, je 226 tisuća četvornih metara, a prodajna površina 100 tisuća četvornih metara.

Investitori su Focus Invest, Braunsberger Holding i Plus City.

Westgate ima 260 trgovina poznatih brendova sa 3,3 kilometra izloga, 32 restorana, lokala i kafića, 7.250 parkirnih mjesta od kojih je 2.500 natkriveno, 4.000 četvornih metara dječjeg zabavnog parka, unutarnje klizalište, kuglanu, kockarnicu i brojne druge sadržaje.

Kako bi oslikao impozantnost objekta, glavni arhitekt Wesgatea Dario Travaš kaže da bi u izgrađeni prostor stalo 1.200 kuća, a da bi električna energija koja se koristi za napajanje centra bila dovoljna za gradić od osam tisuća stanovnika.

Centar ima vlastiti izlaz na autocestu A2 Zagreb - Macelj, autobusnu liniju do željezničke postaje te vlastiti autobusni terminal.

Vezane vijesti

Sezona open air koncerata počinje u Westgateu

Sezona open air koncerata počinje u Westgateu

Najveći hrvatski trgovački centar, Westgate Shopping City, pripremio je poseban poklon svim svojim vjernim posjetiteljima i kupcima - Westgate… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika