11.11.2009. / 15:40

Autor: Boris Bilas

5 do 12: Novinari Večernjaka prosvjeduju zbog otkaza fotoreporterima

Uprava ovim, navodno, poslovno uvjetovanim otkazom krši Zakon o radu (članak 113.). jer u Večernjem listu nije prestala potreba za obavljanjem određenog, u ovom slučaju fotoreporterskog, posla

Anton Filić, šef sindikata Večernjaka, Zdenko Duka i Gabrijela Galić; PixsellAnton Filić, šef sindikata Večernjaka, Zdenko Duka i Gabrijela Galić; PixsellSituacija u Večernjem listu nikako da se smiri, nakon što su predstavnici sindikata krajem prošlog mjeseca najavljivali štrajk zbog kršenja prava zaposlenih, sutra će biti održan prosvjedni skup zbog otkaza četvorici fotoreportera tog lista.

Kako nam je rekao predsjednik Sindikata novinara Večernjeg lista Anton Filić, zaposlenici ovog dnevnika u četvrtak će iskoristiti svoju petominutnu pauzu za gablec te će mirnim i tihim prosvjedom u pet minuta prije podneva izraziti nezadovoljstvo ovim potezom uprave kuće.

"Kako Uprava nije odustala od otkaza četvorici fotoreportera, a to su Renato Branđolica, Saša Zinaja, Mišo Lišanin i Darko Gorenak, mi ćemo sutra u 11.55, bez obzira na vremenske prilike izaći ispred zgrade Večernjeg lista i održati tihi prosvjed", kazao nam je Filić koji je dodao kako Uprava ovim, navodno, poslovno uvjetovanim otkazom, krši Zakon o radu (članak 113.). jer u Večernjem listu nije prestala potreba za obavljanjem određenog, u ovom slučaju fotoreporterskog, posla.

Filić je kazao kako su već poduzeti i sljedeći koraci pa će se četvorica fotoreportera, ukoliko ne budu vraćeni na posao, s Upravom Večernjaka naći i na sudu.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 11.11.09. 17:55

Sto je s Ivkosicem. Ide li i on?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika