12.11.2009. / 08:11

Autor: Hina

GM želi vratiti dugove državi do kraja godine

U GM-u drže hitnim da se novac koji dugujemo vrati što je prije moguće, kazao je čelnik tvrtke

General Motors želji otplatiti dug od 6,7 milijardi dolara do kraja ove godineGeneral Motors želji otplatiti dug od 6,7 milijardi dolara do kraja ove godineGeneral Motors se nada da će vratiti dugove američkoj vladi do kraja godine, izjavio je čelnik američkog diva automobilske industrije, a prenosi New York Times.

U govoru na Sveučilištu Texas Edward E. Whitacre kazao je kako se u tvrtki nadaju da će vladi u Washingtonu otplatiti dug u iznosu 6,7 milijardi dolara do kraja ove godine. Time bi se ubrzao i povratak trgovine dionicama kompanije na burzama.

U GM-u drže hitnim da se novac koji dugujemo vrati što je prije moguće, kazao je čelnik tvrtke.

Upitan od sudionika okupljenih na tome sveučilištu može li GM vratiti dugove, Whitacre je odgovorio potvrdno, ne želeći iznositi rokove za otplatu."Dakako da možemo. Ne mogu vam reći kada, no otplata dugova neće trajati vrlo dugo i bit će obavljena brže nego što se mislilo".

Nakon što joj bude vraćen dug od 6,7 milijardi dolara američka će vlada i dalje ostati vlasnikom 50 milijardi dolara u GM-ovim dionicama, koje će vjerojatno željeti prodati kada se njihove cijene oporave. Otplata duga državi neće uključivati zajam vrijedan milijardu dolara dijelu GM-a koje je odcijepljen od matične tvrtke i ostao je u stečaju, piše dalje taj list.

Whitacre je nadalje poručio da se dionicama GM-a neće moći trgovati na burzi sve dok tvrtka ne postane profitabilna. Nije želio iznositi pojedinosti.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika