12.11.2009. / 10:25

Autor: Nacionalova redakcija

Škegro bi natrag u Vladu, ali želi ovlasti kao u Tuđmanovo vrijeme

Popijačevo popunjavanje važnog resora u vladi aktivno podržavaju i poslodavci, što će značiti da su svoga favorita spremni i 'delegirati' na njegovom novom poslu, ali navodno svoj angažman uvjetuju micanjem problema poput brofogradnje i željezare iz resora

Čuveni Tuđmanov kadrovnik Borislav Škegro ponajviše se uz Darka Milinovića na marginama jučerašnjeg skupa ekonomista u Opatiji spominjao kao čovjek za upotpunjenje jednog od dva potpredsjednička mjesta u vladi, a Đuro Popijač kao novi ministar gospodarstva. Obje će odluke biti poznate do konca tjedna, kada se očekuje da bi Jadranka Kosor mogla završiti najnovije kadroviranje u vladi. Još se navodno pregovara sa Popijačem i Škegrom o uvjetima njihovih eventualnih mandata.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, upućeni kažu kako Borislav Škegro, kao uvjet za prihvaćanje dužnosti, traži velike ovlasti u vođenju Vladine ekonomske politike, kao i pravo na izbor kadrova s kojima će surađivati. Škegro se na to navikao tijekom 90-ih, kada je bio poprilično neovisan u donošenju svojih odluka, pa čak i od premijerka Zlatka Mateše. No, ne slažu se svi HDZ-ovci s povratkom Tuđmanovog čovjeka. Dok jedni smatraju kako on proistječe, pa stoga i simbolizira lopovsku vlast iz 90-ih godina, ministar financija Ivan Šuker navodno također nije za ovo rješenje, jer bi izgubio na utjecaju i moći.

S druge strane, Popijačevo popunjavanje važnog resora u vladi aktivno podržavaju i poslodavci, što će značiti da su svoga favorita spremni i 'delegirati' na njegovom novom poslu, ali navodno svoj angažman uvjetuju micanjem problema poput brofogradnje i željezare iz resora.

Vezane vijesti

'U državi je sve stalo, ništa se ne radi'

'U državi je sve stalo, ništa se ne radi'

HDZ-ov saborski zastupnik i bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač danas je sasvim očekivanim nazvao smanjenje prognoze za zaduživanje Hrvatske sa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika