12.11.2009. / 11:20

Autor: Totalsport

Nigerijski nogometaš u Sudanu kažnjen bičevanjem!

Nigerijski napadač sudanskoga nogometnog kluba Al Merreikha, Stephen Worgu, u kolovozu je uhvaćen kako pijan upravlja vozilom. Kažnjen je sa 40 udaraca bičem

Demonstracije u SudanuDemonstracije u SudanuNigerijski napadač sudanskoga nogometnog kluba Al Merreikha, Stephen Worgu, u kolovozu je uhvaćen kako pijan upravlja vozilom. Kažnjen je sa 40 udaraca bičem.

Osudio ga je redovni sud u Amdurmanu, najvećem gradu u većinski islamskom Sudanu, u kojem je alkohol zabranjen. Presuda još nije konačna, jer je nogometašev odvjetnik ispunio žalbeni zahtjev.

Za lokalne se prilike radi o istinskoj nogometnoj zvijezdi. Godine 2008. Worgu je bio najbolji strijelac afričke Lige prvaka.

Prije nekoliko mjeseci na kaznu bičevanjem sud je u Sudanu osudio nekoliko mladih djevojaka, među njima jednu novinarku s radnim odnosom u UN-u, zato što su odjenule hlače. Za vjersku je policiju takav modni stil, odnosno njegovo pokazivanje u javnosti, bio “naopak i razvratan”.

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika