12.11.2009. / 11:26

Autor: Hina

Hewlett Packard kupuje 3Com za 2,7 milijardi dolara

HP stječe važno uporište na tržištu mrežne opreme, slijedeći primjer divova poput Ciscoa i Oraclea koji su također odlučili akvizicijama proširiti asortiman svojih proizvoda

HP kupuje kompanije koje se bave proizvodnjom mrežne opremeHP kupuje kompanije koje se bave proizvodnjom mrežne opremeAmerički tehnološki div Hewlett Packard (HP) postigao je sporazum o kupnji proizvođača mrežne opreme 3Com za 2,7 milijardi dolara, priopćeno je iz dviju kompanija.

Tim sporazumom HP stječe važno uporište na tržištu mrežne opreme, slijedeći primjer divova poput Ciscoa i Oraclea koji su također odlučili akvizicijama proširiti asortiman svojih proizvoda kako bi umnožili izvore prihoda i klijentima ponudili kompletan paket tehnoloških rješenja.

3Com je pionir u sektoru sofisticirane mrežne opreme i u 90-tim godinama prošlog stoljeća preuzeo ga je Cisco da bi ga potom snažno pogodilo pucanje dot.com balona u 2000. I dalje je snažno prisutan u Kini. U proteklom fiskalnom tromjesečju ostvario je prihode u visini 300 milijuna dolara.

Hewlett Packard je naglasio da će proizvodi 3Coma biti uklopljeni u njegov dio poslovanja s mrežnom opremom i da očekuje dovršetak akvizicije u prvoj polovini sljedeće godine.

Vezane vijesti

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Prema novom Ketchumovom indeksu digitalnog življenja (Ketchum Digital Living Indeks), jednostavnost je ono što ljudi žele od pametnih telefona,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika