12.11.2009. / 15:50

Autor: Boris Bilas

Mesić ponovio Papi da se protivi križevima u javnim ustanovama

Mesić je Benediktu objasnio kako kao šef države treba braniti hrvatski Ustav pa prema tome i biti protiv postavljanja križeva u javne ustanove, jer bi onda svi mogli postavljati svoja obilježja u vojarne

Stjepan Mesić i papa Benedikt XVI (Foto: Reuters)Stjepan Mesić i papa Benedikt XVI (Foto: Reuters)Predsjednik Stjepan Mesić u četvrtak je bio gost pape Benedikta XVI. u Vatikanu. Mesić je Papu obavijestio o stanju u Hrvatskoji i regiji te ga pozvao da posjeti Hrvatsku. Benedikt XVI. izrazio je zadovoljstvo ulaskom Hrvatske u Europsku uniju.

Nakon susreta s Papom Mesić se sastao i s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Tarcisiom Bertoneom. Posjetit će i grob pape Ivana Pavla II. s kojime se više puta susretao za njegova pontifikata, i u Vatikanu, i u Hrvatskoj.

Šef države mora braniti Ustav

Mesić je Benediktu objasnio kako kao šef države treba braniti hrvatski Ustav pa prema tome i biti protiv postavljanja križeva u javne ustanove, jer bi onda svi mogli postavljati svoja obilježja u vojarne.

Papa je na to samo kazao kako "treba poštovati i tradiciju".

Mesić je naglasio da Republika Srpska i dalje ne priznaje Bosnu i Hercegovinu, da nastoji "zamaranjem" dovesti svjetsku zajednicu pred gotov čin.

Islamski fundamentalizam usred Europe

Ako bi se Bosna i Hercegovina rastrojila, ako bi Republika Srpska bila pripojena Srbiji, logično bi bilo da krajevi s hrvatskom većinom zahtijevaju pripajanje Hrvatskoj, a ostatak bi lako mogao plijen islamskog fundamentalizma usred Europe.

"Uvijek govorim Hrvatima u Bosni i Hercegovini da je Bosna i Hercegovina njihova domovina, nikada to neki srbijanski dužnosnik nije rekao Srbima u Bosni i Hercegovini", kazao je Mesić.

Papa je sa zanimanjem slušao Mesića. U subotu u posjet Papi dolazi srbijanski predsjednik Tadić. On je u četvrtak bio kod talijanskog predsjednika Giorgia Napolitana kod kojeg u petak u posjet dolazi Mesić.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 12.11.09. 17:38

bravo stipe pa naravno nismo mi fundamentalisti


registracija
8/8/09

tovar62, 13.11.09. 07:06

prica Stipe pizdarije nego da li ti je Papa udjelijo posljednje pomazanje,ili te mozda krstija


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika