12.11.2009. / 17:28

Autor: Boris Bilas

Za HPB je 'slučaj Mijalić' interna stvar, a HSLS će zbog klevete tužiti Jutarnji

Budući da je Mijalić trenutno na godišnjem odmoru, njegov odgovor na ponudu još nije poznat pa je tako otvoreno i pitanje hoće li prihvatiti nove uvjete ili ne

Jadranko Mijalić (Foto: www.vrbovec.hr)Jadranko Mijalić (Foto: www.vrbovec.hr)Hrvatska poštanska banka oglasila se priopćenjem nakon što je u Jutarnjem listu objavljen članak o Jadranku Mijaliću, zaposlenom u Hrvatskoj poštanskoj banci.

U tom članku istaknuto je kako Mijalić ima plaću od 30.000 kuna, ima auto i karticu, a ništa ne radi. U pripoćenju HPB-a stoji da je nova Uprava banke na čelu sa Čedom Maletićem većem broju menadžera, pa tako i Jadranku Mijaliću, ponudila novi ugovor koji uključuje i znatno manji iznos plaće.

Otvorano pitanje prihvaćanja uvjeta

Budući da je Mijalić trenutno na godišnjem odmoru, njegov odgovor na ponudu još nije poznat pa je tako otvoreno i pitanje hoće li prihvatiti nove uvjete ili ne.

"Uprava je pokrenula proces smanjivanja troškova na svim razinama, što uključuje i plaće menadžera. Dijelom su tome razlog loši poslovni rezultati ostvareni u 2009. godini, ali taj proces je u skladu i s Vladinom inicijativom da tvrtke u državnom vlasništvu pokažu maksimalnu štedljivost i smanje troškove gdje god je to moguće", kaže se u priopćenju te se navodi kako Uprava HPB-a ovo smatra u prvom redu internim pitanjem banke.

"Kao dio teme zapošljavanja i smanjivanja troškova valja istaknuti i da je dolaskom sadašnje Uprave, uz brojne druge aktivnosti, započelo unutarnje restrukturiranje banke vezano uz organizaciju posla, kao i angažman pojedinih direktora. Pritom će se nastojati uskladiti zahtjevnost posla i spremnost pojedinog voditelja da preuzme nove odgovornosti i zadatke koji su dogovoreni s Upravom", stoji u priopćenju.

HSLS: Teške klevete na Mijalićev račun

Uz HPB, javiili su se i iz HSLS-a, budući da je Mijalić njihov član. Iz te stranke kažu kako su u tekstu iznesene teške klevete na račun Jadranka Mijalića, člana Središnjeg vijeća HSLS-a, potpredsjednika Županijskog vijeća Zagrebačke županije i predsjednika ogranka HSLS-a Vrbovec.

Između ostalog navode kako plaća Jadranka Mijalića ne iznosi 30.000 kuna, već je znatno manja, ta da je izmišljeno da Jadranko Mijalić ne dolazi na svoje radno mjesto.

"Ovaj podatak se lako može provjeriti uvidom u evidenciju zaposlenika te iskazom neposredno mu naređenog, glavnog financijskog direktora HPB-a Maria Kirinića", kažu iz HSLS-a te dodaju kako će zbog činjenice da je u tekstu izneseno niz neistina kojima se pokušava kompromitirati Jadranka Mijalića i profesionalno i osobno, svoje tvrdnje 'Jutarnji list' i autorica morati dokazati pred sudom.

Vezane vijesti

'Ništa se nije promijenilo'

'Ništa se nije promijenilo'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas kako je aktualna vlada nastavlja tamo gdje je stala loša prethodna vlada te kako se tijekom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika