13.11.2009. / 08:13

Autor: Nacionalova redakcija

'U slučaju referenduma, Hrvati bi odbili sporazum Kosor-Pahor'

Obzirom na područja RH, najviše onih koji smatraju da je sporazum štetan dolazi iz Istre i Primorja (64 posto), a što se tiče spola, ženama je sporazum štetniji nego muškarcima (55 posto prema 42 posto)

Većina hrvatskih građana odbila bi arbitražni sporazum Slovenije i Hrvatske, što ga je nedavno potpisala Jadranka Kosor s Borutom Pahorom, u slučaju da se provede referendum po ovom pitanju. Rezultati su to istraživanja agencije Puls, provedenog na uzorku od 840 ispitanika diljem RH, u kojem je polovica građana (49 posto) istaknula da će Hrvatska imati više štete nego koristi od ovog dogovora. Čak 57 posto građana o ovom pitanju želi odlučivati na referendumu, dok 35 posto smatra da je to posao za Hrvatski sabor.

Ukoliko bi država na kraju provela referendum o sporazumu, obzirom na ovo istraživanje, većina Hrvata bi glasovala protiv, piše Večernji list. Naime, tek bi trećina podržala sporazum, 44 posto bi glasovalo protiv, a 23 posto ispitanika ne zna što bi izabralo.

Obzirom na područja RH, najviše onih koji smatraju da je sporazum štetan dolazi iz Istre i Primorja (64 posto), a što se tiče spola, ženama je sporazum štetniji nego muškarcima (55 posto prema 42 posto). Kad bi se referendum održao, na njega bi izašlo 80 posto ispitanika, koji su dakle većinski protiv sporazuma. Najviše pobornika dogovor Kosor-Pahor imao bi u Slavoniji (45 posto za, 29 protiv) te u Lici i na Banovini (33 posto za, 28 protiv, uz 38 posto suzdržanih).

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika